avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de propietate

Buna ziua.Acum 2 ani sotul meu a cumparat pe numele lui un teren(la acel moment nu eram casatoriti legal)Daca peste ani se intampla sa divortam eu am drept la teren sau la casa pe care urmeaza sa o ridicam?Daca nu,imi puteti spune va rog ce as putea face ca sa putem avea drepturi egale in privinta terenului si a casei?Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:04, 15 Mai 2020
Buna ziua,
O sa aveti dreptul doar la jumatate din casa, terenul o sa ramana doar al dumnealui.
Puteti discuta cu dumnealui sa va doneze jumatate din el.
Buna ziua,
Veti avea dreptul doar la 1/2 din bunurile realizate IN TIMPUL CASATOTIEI LEGALE!
Pentru restul, act de donatie pe o cota parte din bunuri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
puteti sa va schimbati regimul matrimonial, sa adoptati regimul comunitatii conventionale de bunuri si prin conventie, sa includa acel teren in comunittaea de bunuri, apoi va apucati de construit.
Nu va recomand sa va doneze parte din teren, ca s epoate suci si revoca donatia pe perioada casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea mostenirii intre soti utilizator avocatnet.ro utilizator avocatnet.ro Buna ziua. O persoana a mostenit o casa fiind unicul mostenitor dupa ce fratele a renunta la mostenire. Dupa casatorie, sotii au decis de comun acord sa ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune versus bunuri proprii Lili_Stefan Lili_Stefan Buna ziua. Imi puteti spune care este cea mai simpla varianta de a transfera bunurile proprii ale sotului in masa comuna a bunurilor familiei.Sotul este de ... (vezi toată discuția)
Pot fi trecuta in contract? hope72 hope72 buna ziua sunt casatorita de 20 de ani am o fata de 19 ani. problema eate apartamentul in care locuiesc, este primit donatie de la \'\'draguta\'\' de soacra ... (vezi toată discuția)