avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Urmarit General
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Urmarit General



Am si eu o curiozitate.


Hai sa zicem ca am batut un politai in Romania sau pe un judecator sau am facut alte fapte minore (furturi, inselaciune cu file CEC ,etc ?!) ; si am primit 3 ani de inchisoare ca de ex.

Sa zicem ca reusesc sa parasesc Romania si sa ma duc in Ucraina sau USA.


Fapta se prescrie sa zicem dupa 10 ani.

In acesti 10 ani daca ma prezint la Amabasada Romaniei ma pot aresta? Dat fiind faptul ca nu pot fi extradat decat cu mandat judecatoresc din tara respectiva, dar si dat fiind fatul ca Ambasada Romaniei este considerat teritoriu romanesc in statul respectiv?!


Totodata daca as semna contract cu un intermediat ca sa-mi schimb pasaportul in unul nou , autoritatile romane mi-ar elibera noul pasaport fara probleme?! Chiar daca sunt dat in urmarire pe tara/internationala ca de ex?!

Pentru prietenii mei de pe site ;)
Sunt doar curios, inca nu sunt urmarit general :P:P:P
Tot la modul ..abstract va intreb si eu : ati auzit despre cooperararea juridica internationala in materie penala? dar despre mandatu l de arestare european? ;)
legally a scris:

Tot la modul ..abstract va intreb si eu : ati auzit despre cooperararea juridica internationala in materie penala? dar despre mandatu l de arestare european? ;)



Da
de aia am si scris USA sau Ucraina si nu Spania sau Italia :)
Ambasada nu are atributii de a aresta persoane urmarite, dar poate sesiza autoritatile competente din tara
Din cate stiu pasapoartele pentru cetatenii romani nu se mai elibereaza prin mandatar; fiecare trebuie sa mearga la reprezentanta romana din statul de resedinta, sa completeze niste formulare si personalul de acolo va face demersurile urmatoare pt obtinerea unui (nou) pasaport.

Personalul reprezentantei poate anunta autoritatile romane – dar si pe cele ale tarii respective – apoi se va… derula… cooperarea internationala in materie penala (reciprocitate, conventii etc s.a.m.d.).
Daca vor sa va retina nu prea va puteti afisa… pe la autoritati… chiar daca e vorba de SUA sau Ucraina…
Uite de ce am intrebat:
[ link extern ]

Asta a fost urmarit general 10 ani a fugit in turcia , a revenit in tara (ceea ce inseamna ca si-a schimbat actele... ) si a fost prins cu 9 ore inainte sa i se prescrie fapta.


Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2009
badguygoodguy, utilizator

Alte discuții în legătură

Ambasada sua mi-a reținut pașaportul după interviu și mă somează să mă prezint din nou. ce se poate întâmpla dacă nu mă prezint și îmi abandonez pașaportul acolo? Cupcake Cupcake Buna ziua, Ieri am sustinut interviul pentru obtinerea vizei turistice pentru SUA. La sfarsitul interviului am fost felicitat ca am obtinut-o, urmand sa ... (vezi toată discuția)
Apel, sentinta definitiva Cosmina98 Cosmina98 Buna ziua, Sotul meu are o condamnare de 5 ani, care nu este definitiva. Inca se judeca in apel.Intrebarea mea ar fi: dupa hotararea sentintei definitive ... (vezi toată discuția)
Rejudecare dupa extradare nicu_75 nicu_75 Buna ziua! Am fost retinut in baza unui mandat de arestare european in luna iunie 2013, fiind condamnat in 2004 la 10 ani de inchisoare cu executare(sentinta ... (vezi toată discuția)