avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Urmarit General
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Urmarit General

Am si eu o curiozitate.

Hai sa zicem ca am batut un politai in Romania sau pe un judecator sau am facut alte fapte minore (furturi, inselaciune cu file CEC ,etc ?!) ; si am primit 3 ani de inchisoare ca de ex.

Sa zicem ca reusesc sa parasesc Romania si sa ma duc in Ucraina sau USA.

Fapta se prescrie sa zicem dupa 10 ani.

In acesti 10 ani daca ma prezint la Amabasada Romaniei ma pot aresta? Dat fiind faptul ca nu pot fi extradat decat cu mandat judecatoresc din tara respectiva, dar si dat fiind fatul ca Ambasada Romaniei este considerat teritoriu romanesc in statul respectiv?!

Totodata daca as semna contract cu un intermediat ca sa-mi schimb pasaportul in unul nou , autoritatile romane mi-ar elibera noul pasaport fara probleme?! Chiar daca sunt dat in urmarire pe tara/internationala ca de ex?!

Pentru prietenii mei de pe site ;)
Sunt doar curios, inca nu sunt urmarit general :P:P:P
Intamplator,mai exista si posibilitatea lansarii unui mandat international prin "Interpol",organizatie din care,cel putin tarile numite de dvs. fac parte si a formularii unei cereri de extradare,care ramane la latitudinea instantei tarii despre care faceti vorbire.
Pasapoartele,din cate cunosc si eu,nu se mai pot ridica prin mandatar.Se pare ca s-au facut destule"inginerii" pentru ca aceasta modalitate de obtinere sa fie interzisa.

N.B.
Si "fanteziile" isi au rostul lor,cu conditia sa fie macar "dragute"
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2009
Radu Gabrian, Mediator
badguygoodguy a scris:

Am si eu o curiozitate.

Hai sa zicem ca am batut un politai in Romania sau pe un judecator sau am facut alte fapte minore (furturi, inselaciune cu file CEC ,etc ?!) ; si am primit 3 ani de inchisoare ca de ex.

Sa zicem ca reusesc sa parasesc Romania si sa ma duc in Ucraina sau USA.

Fapta se prescrie sa zicem dupa 10 ani.

In acesti 10 ani daca ma prezint la Amabasada Romaniei ma pot aresta? Dat fiind faptul ca nu pot fi extradat decat cu mandat judecatoresc din tara respectiva, dar si dat fiind fatul ca Ambasada Romaniei este considerat teritoriu romanesc in statul respectiv?!

Totodata daca as semna contract cu un intermediat ca sa-mi schimb pasaportul in unul nou , autoritatile romane mi-ar elibera noul pasaport fara probleme?! Chiar daca sunt dat in urmarire pe tara/internationala ca de ex?!

Pentru prietenii mei de pe site ;)
Sunt doar curios, inca nu sunt urmarit general :P:P:P

Daca tot vreti sa bateti pe cineva si sa plecati din tara este mai bine sa bateti pe cineva din lumea interlopa.
Asa nu veti fi extradat si intrati si in istoria nescrisa.
Nu cred ca vine cineva in SUA pt dvs doar sa va administreze o portie de indreptare extrejudiciara neoficila si sa riste sa fie arestati pentru agresiune nelegitima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ambasada sua mi-a reținut pașaportul după interviu și mă somează să mă prezint din nou. ce se poate întâmpla dacă nu mă prezint și îmi abandonez pașaportul acolo? Cupcake Cupcake Buna ziua, Ieri am sustinut interviul pentru obtinerea vizei turistice pentru SUA. La sfarsitul interviului am fost felicitat ca am obtinut-o, urmand sa ... (vezi toată discuția)
Apel, sentinta definitiva Cosmina98 Cosmina98 Buna ziua, Sotul meu are o condamnare de 5 ani, care nu este definitiva. Inca se judeca in apel.Intrebarea mea ar fi: dupa hotararea sentintei definitive ... (vezi toată discuția)
Rejudecare dupa extradare nicu_75 nicu_75 Buna ziua! Am fost retinut in baza unui mandat de arestare european in luna iunie 2013, fiind condamnat in 2004 la 10 ani de inchisoare cu executare(sentinta ... (vezi toată discuția)