avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul muncii

Bună seara ! Ce pot face și cui pot sesiza o situație în care m-am aflat la servici și în urma căreia am fost trimisă acasă și a doua zi nu am mai fost primită la muncă ,fără a mi se da drept la explicații despre cele întâmplate ? Pot ei în acest timp să mă treacă absentă nemotivată și apoi să-mi fie desfăcut contractul de muncă ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Mai 2020
magdalena-florina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 16 Mai 2020
1.Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

2. În cazul în care angajatorul refuză să-l primească la lucru pe salariat, fără să fi dispus concedierea acestuia, salariatul se poate adresa instanţei solicitând direct reintegrarea în funcţie şi plata de despăgubiri. (Ion Traian Ştefănescu, Tratat de dreptul muncii, vol. I, Editura Lumina Lex, Bucureşti, 2003, p. 573).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara.ce pot sa fac daca angajatorul nu ma primeste la munca ... Bia84 Bia84 Buna seara.Ce pot sa fac daca angajatorul nu ma primeste la munca avand in vedere ca nu mi-a desfacut contractul de munca si nu am primit nici preaviz? ... (vezi toată discuția)
Care sunt situațiile dacă angajatorul nu ma mai primește la ... Ion vreme Ion vreme Care sunt situațiile dacă angajatorul nu ma mai primește la munca,am un contract de munca pe perioada nedeterminata la acest angajator De 3 ani,ma duc pur ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost disponibilizat in baza articolului 65.1, cu ... Mihnea. Mihnea. Buna ziua, am fost disponibilizat in baza articolului 65.1, cu o perioada de preaviz de 20 zile, in care \"nu era necesară prezența la birou\", eu continuand ... (vezi toată discuția)