avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nuda proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nuda proprietate

Buna ziua! Imi expira CI, iar adresa unde am cartea de identitate este la un imobil pe care l-am primit de la parintii mei printr-un contract de donatie imobiliara in anul 2010, in care am primit dreptul de nuda proprietate asupra imobilului, dar subsemnatii donatori isi rezerva dreptul de uzufruct viager asupra intregului imobil. Este nevoie sa fie si unul dintre parinti la preschimbarea CI, unde sa isi de-a acordul pentru a putea sa imi eliberez o noua CI la aceeasi adresa a imibilului din contract? In contextul pandemiei imi este cam greu sa ii duc intr-un loc aglomerat , parintii mei avand aproape 80 de ani, iar tata este diabetic insulino dependent. Mentionez ca parintii mei locuiesc la alta adresa fata de cea din contractul de donatie.Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Mai 2020
ankka2006, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:02, 16 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, aveti nevoie de acordul lor pentru a va lua în spațiu.
Pot să dea această declarație și la notar, iar ulterior dvs să o depuneti la dosar, cand va schimbați actul de identitate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, declaratia la notar va poate ajuta desi si la notar poate fi lume multa.
Vedeti cum va orientati deoarece este posibil ca la politie sa fie mai putina lume decat la notar si conditiile.de siguranta sanitara pot fi mai bune.

Este posibil ca la politie persoanele varstnice sa aiba prioritate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa dobandita cu donatie, se poate vinde? cumparatorul este ... asye asye Casa dobandita cu donatie, se poate vinde? Cumparatorul este afectat vreunfel sau eu daca o vand? detalii: -Bunica mi a donat o casa batraneasca la ... (vezi toată discuția)
Donaþie AlanWolfe AlanWolfe În 2004 soţia a primit de la părinţi un imobil printr-un act de donaţie (nudă proprietare cu uzviager, aşa a vrut soţia pentru liniştea lor). Acum ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager liviu25 liviu25 ce inseamna exact contract vanzare-cumparare cu UZUFRUCT VIAGER,k m am dus la politie sa mi skimb buletinu,si trebuia sa ii aduc pe ai mei,sa dea declaratia de ... (vezi toată discuția)