avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chitanta emisa pe o suma mai mare decat cea incasata ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chitanta emisa pe o suma mai mare decat cea incasata in realitate

Buna,

Recent, am aflat despre o chitanta de la un proprietari vechi care conform chitantei a platit suma de 24.000 LEI catre Asociatia de Proprietari.
Pe chitanta este specificata suma in cifre (24000) dar si in litere (douazeci si patru mii lei).

In realitate aceasta suma a fost de 2400 lei.
Ce se intampla daca chitanta nu a fost anulata si pe chitantier apare aceasta suma? Ce institutie se ocupa de verificare chitantierelor si totodata, daca banii de pe chitantiere corespunde cu realitatea?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:34, 17 Mai 2020
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hazlie intamplare.
Pai verificarea o face cenzorul asociatiei.
Discutati cu presedintele si cenzorul asociatiei.
Este vorba despre aceeasi administratora cu PFA?
Si, da, chitanta trebuie anulata si emisa o alta cu valoarea reala sau cenzorul poate face el corecturile necesare cu o nota contabila. Oricum, eroarea este foarte mare si ne demonstreaza ca femeia doarme.
Da, este vorba despre aceeasi persoana. Cea cu PFA.

Cenzorul si Presedintele nu stie nimica, nu au fost informati.
Ultima modificare: Duminică, 17 Mai 2020
KiralyOtto, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cadrul asociatiilor d eproprietari responsabilitatea verificarii si vizarii pentru legalitate a documentelor asociatiei reprezinta obligatia exclusiva a cenzorului/comisiei de cenzori

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adminstratie ktink ktink Ma intereseaza cine verifica activitatea administratorilor de bloc, daca acestia comit ilegalitati, de exemplu, daca in chitantier pune cartonul sub prima ... (vezi toată discuția)
Penalizari intretinere la o datorie achitata Georgianatarlungeanu Georgianatarlungeanu Buna ziua, La noi la bloc s-a schimbat administratia. Inainte de schimbarea conducerii, am achitat suma de 4052 lei (partial din datoria pe care o ... (vezi toată discuția)
Chitantiere cu aceeasi serie dalv dalv Dupa mai bine de 3 ani am reusit ca in calitate de cenzor sa intru in posesia documentelor asociatiei pentru o verificare pe ultimii 2 ani Pana acum am ... (vezi toată discuția)