Buna ziua ! Am împlinit vârsta de 18 ani si imi urmez in continuare studiile. Beneficiez de o pensie de urmaș de pe urma tatalui meu, însă as dori sa ma angajez pe perioada verii. In ce conditii ar trebui intocmit contractul pentru a nu pierde pensia ?
Pensia de urmas student se poate cumula cu alte venituri, fara nicio limita.
In aceste conditii, forma in care se incheie un contract de munca nu poate influienta primirea pensiei de urmas.
Multumesc! Deci dacă eu acum sunt clasa a 12-a , lucrez pe vara si in octombrie reînnoiesc dosarul pentru pensia de urmaș, nu ar trebui să existe probleme
Nu.
Legea 263/2010
Art.114
(2) În situația copilului, beneficiar al unei pensii de urmaș, în condițiile prevăzute la art. 84 lit. b), care nu face dovada continuării studiilor, plata pensiei se suspendă începând cu data de 1 octombrie a anului în curs.
Art.84
b) dacă își continuă studiile într-o formă de învățământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăși vârsta de 26 de ani;
Da, voi aduce adeverința care atestă statutul meu de student. Va veni acumulată in luna următoare depunerii adeverinței , indiferent ca am lucrat sau nu pe timpul verii. Spun acestea pentru a mă asigura că inteleg corect.
Sunt doua notiuni separate.
1)Pensia de urmas
2)Venituri(salariu,E.T.C.).
Cele doua se pot cumula.
In cazul studentiolor nu este posibil ca una din ele sa influenteze pe cealalta.