În data de 17.11.2019, în timp ce conduceam autoturismul proprietate, am surprins un biciclist aflat în stare de ebrietate, în apropierea trecerii de pietoni, care a intrat în partea laterala dreapta a vehiculului ce-l conduceam.
Până la data de 02.04.2020 am condus pe baza prelungirilor făcute în dovada eliberată de agentul constatator.
La data de 31.03.2020 a fost eliberată de către parchet, Ordonanţa de Clasare a cauzei, în legătură cu infracţiunea de vătămare corporală din culpă, prevăzută de art.196 al.1 Cp,, întrucât fapta nu există de legea penală.
Pe data de 22.04.2020 (am primit adresa pe 04.05.2020) unde IPJ Suceava îmi comunică că am dreptul suspendat, de a conduce pe o perioadă de 90 zile. Fiind din alt judeţ, în data de 01.05.2020 am susţinut testul de verificare a cunoştinţelor rutiere la serviciul poliţiei rutiere unde sunt luat in evidenţă, fiind declarat ADMIS, iar pe dovada, fiind pusă o stampila rotundă şi scris cuvântul "ADMIS".
În urma testului susţinut, ofiţerul verificator, a spus ca datele vor fi comunicate IPJ Suceava, care este în carantină şi care a dat măsura suspendării.
Am trimis o petiţie on line cu cererea de reducere a perioadei de suspendare pentru 30 de zile şi dovada susţinerii testului de verificare.
Sunt conducător auto de 32 ani, fără nici o abatere şi la data postării am 45 zile de suspendare.
Mulţumesc tuturor celor care ma pot ajuta cu un sfat !
Multumesc pentru raspuns, dar am incercat acum două săptămâni, am primit indicatii sa ma adresez in scris, fiind starea de carantina. Voi incerca din nou, sper sa se întâmple în 90 zile.
latka a scris:
Conform Oug195 /2002 art 104, trebuie sa va adresați șefului poliției rutiere Suceava. [ link extern ]