Buna ziua,
De curand am achizitionat o garsoniera intr-un complex rezidential pentru care, la semnare, dezvoltatorul a incercat sa impuna o plata pentru servicii de paza.
Nefiind de acord, am nuantat subiectul, mentionand in contract ca ma angajez sa platesc pana la infiintarea asociatiei de proprietari.
Acum au dat blocul in folosinta si pentru el s-a aderat la asociatia de proprietari constituita pentru alte blocuri din complex.
Suma de plata aferenta serviciilor de paza apare pe lista de datorii lunare si am solicitat informatii despre serviciile oferite si posibilitatea de a consulta contractul in baza caruia de se desfasoara aceasta activitate.
Din pacate nu mi s-a raspuns.
Va rog sa ma ajutati:
In primul rand, este legal sa ne “afilieze” la alta asociatie?
In a doilea rand, este legal sa nu ni se permita consultarea contractelor sau sa nu ni se dea detalii privind serviciile pentru care ni se solicita plati? Este vreo lege care sa imi permita sa refuz plata in lipsa acestor informatii?
O alta intrebare: care sunt conditiile pe care sa le indeplineasca o firma pentru a asigura servicii de paza?
Din cate am inteles, acum se achita catre dezvoltator care am un paznic intr-o ghereta si 2 bariere. Dar nu vad camere in bloc sau alte elemente care imi confere siguranta...
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Inainte de a semna un contract aveti dreptul de a-l analiza cat timp considerati.
Este o corespondenta a dreptului de a apela la avocat pentru asistenta juridica de specialitate.
Tot aceeași lege prevede acest drept, însă nu vedeam sensul unui astfel de răspuns, din moment ce ați devenit membru al asociației prin "afiliere", o ilegalitate.
Ca sa nu credeti ca va spun prostii:
"Articolul 28 (1)Proprietarii din condominiu au dreptul sa fie informati in legatura cu toate aspectele ce privesc activitatea asociatiei, sa solicite in scris si sa primeasca copii dupa orice document al acesteia. Proprietarii care solicita copii dupa documentele asociatiei de proprietari vor suporta costul de multiplicare a acestora." [ link extern ]