avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociație de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociație de locatari

Administratorul blocului în care dețin o locuinta(în care nu locuiește nimeni), ma obliga sa plătesc întreținerea dacă se consuma un metru cub de apa. Este legal? La acea adresa merg doar ocazional, pentru curățenie sau dacă am ceva de rezolvat în acel oraș, dar nu stau mai mult de doua zile. Sunt luni întregi în care nu trec pe acolo.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:02, 18 Mai 2020
Nu este legal.
Curateniea este ceva necesar si obligatoriu mai ales in contextul pandemiei de COVID 19.
Conform disp L nr 196/2018 se inregistreaza in evidenta de calcul cote lunare de intretinere persoanele care locuiesc minimum 15 zile/luna sau definitiv in condominiu
Legiuitorul a impus in sarcina proprietarului de bun imobil in condominiu sa contribuie lunar la acoperirea de parti comune indiferent daca locuieste sau nu efectiv in imobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. proprietarul apartamentului este mutat la tara. in ... Gcbarbu Gcbarbu Buna ziua. Proprietarul apartamentului este mutat la tara. In apartament a lucuit fata lui care are si in buletin trecut ca locuieste la aceasta adresa.,dar de ... (vezi toată discuția)
Adresez rugamintea sa-mi spuneti, in conformitate cu prevederile ... garleanu garleanu Adresez rugamintea sa-mi spuneti, in conformitate cu prevederile legii asociatiilor de proprietari,daca un proprietar de apartament la bloc poate sa solicite ... (vezi toată discuția)
Nedeclarati la cheltuieli ! daca pe scara blocului locuiesc persoane singure, bolnave si ... corinacondor corinacondor Daca pe scara blocului locuiesc persoane singure, bolnave si au ingrijitor zilnic cate 4 -6 ore pe zi, uneori si noaptea , cum influenteaza situatia declararii ... (vezi toată discuția)