avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit auto +daune
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit auto +daune

Am si eu o nelamurire...poate cineva ma poate ajuta.
Exista o solutie legala prin care cetatenii pot trimite in judecata autoritatile pentru starea drumurilor localitatilor unde locuiesc dat fiind faptul ca platesc taxe si impozite iar ca rasplata primesc daune cauzate automobilelor de starea jalnica a drumurilor???
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 15:12, 30 Ianuarie 2008
Exista practica in acest domeniu, dar cazurile sunt destul de rare.
o persoana fizica se poate indrepta impotriva statului in conditiile in care autoturismul sau a suferit pagube din cauza starii improprii a drumului insa, in prealabil trebuie facute cateva demersuri
1. sa va interesati cine este administratorul drumului respectiv, pentru ca spre exemplu drumurile din oras sunt in administrarea Consiliului local, primarii, iar cele judetene sunt in grija Consiliului Judetean/ administratia drumuri si poduri.
2. dupa ce ati aflat aceste informatii, inclusiv adesa/sediu, faceti poze avariilor autoturismului, mergeti la asiguratorul dumneavoastra pentru a constata avariile si politia este o solutie, si ca o solutie radicala apelati la un expert auto care va efectua o expertiza extrajudiciara cu privire la autoturism.
3. in acest moment putem spune ca ati construit un caz suficient de solid pentru a avea castig de cauza in instanta in momentul in care veti uzita de caile legale
4 sa nu uitam martorii
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2008
Marian Senchiu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident fara victime, pe drum necuratat Geta_C Geta_C Buna! As avea o intrebare, poate prosteasca, dar aseara cand ne intorceam acasa, am coborat o panta (locuim la 9 km de oras), foarte incet, pana am ajuns in ... (vezi toată discuția)
Recuperare daune materiale de la compania nationala de autostrazi si drumuri nationale din românia (cnadnr) Sophya Sophya Buna. Mai ieri am condus pe un drum plin de gropi si intamplarea a facut ca intr-o curba pe langa mine a trecut un TIR iar eu am intrat intr-o groaapa ce ... (vezi toată discuția)
Am pierdut pe fond si pe recurs desi am avut probe RCarlos RCarlos Am contestat un proces verbal pentru incalcarea limitei de viteza de 30 km/h stabilita de un indicator. M-a prins radarul cu 81 km/h. Mi s-a retinut si ... (vezi toată discuția)