avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Lucrari monumente funerare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Lucrari monumente funerare

Buna ziua!
As dori sa-i fac bunicului meu o lucrare funerara pentru amenajarea mormantului. Aceasta lucrare presupune construirea unei borduri in jurul mormantului si asezarea unei cruci de marmura.

Administratia cimitirului care tine de primarie ma obliga sa obtin autorizatie de constructie si tototdata ma obliga sa inchei un contract de presari serivicii cu o firma autorizata pentru executarea acestei lucrari.

Nu doresc sa lucrez cu firmele autorizate de primarie deoarece tariful practicat de acestea este cel putin 3000 lei ci vreau sa amenajez mormantul in regie proprie (la un cost de maxim 500 lei).

Art. 7, alin. (3) din Legea 102 din 8 iulie 2014 mentioneaza: "Nu este necesară obţinerea autorizaţiei de construire pentru executarea însemnelor, a bordurilor sau a împrejmuirilor locurilor de înhumare, pentru realizarea de obeliscuri sau a altor lucrări de artă plastică din cimitir."

Avand in vedere aceste aspecte, sunt indreptatit sa refuz conditiile propuse de administratia cimitirului si sa ma deplasez in cimitir in vederea executarii locrarilor in regie proprie ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:50, 20 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana nu obtineti acordul scris din partea administratiei cimitirului,nu puteti demara
Avand in vedere textul de lege, sunteti indreptatit sa refuzati conditiile respective.

Legea 102/2014
art.7
....
(3) Prin derogare de la prevederile art. 3 alin. (1) lit. i) din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare, nu este necesară obținerea autorizației de construire pentru executarea lucrărilor de construire pentru extinderea cimitirelor în funcțiune în zone prevăzute cu funcțiunea de cimitir în documentația de urbanism, executarea însemnelor, a bordurilor sau a împrejmuirilor locurilor de înhumare, pentru realizarea de obeliscuri sau a altor lucrări de artă plastică în cimitir.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monument funerar peste mormantul bunicii CatalinaMaria1964 CatalinaMaria1964 Buna ziua! Bunicii mei sunt înmormantati în cimitirul din satul unde au trait. Noi, eu și parintii nu avem posibilitatea de a merge foarte des la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in luna mai 2021 am mers la mormântul bunicului meu ... Diana Feder Diana Feder Buna ziua! In luna mai 2021 am mers la mormântul bunicului meu din sat Vlădeni judetul Iași și spre surprinderea mea,am găsit în monument funerar al unei ... (vezi toată discuția)
Constructie bordura loc de veci dana rod dana rod Buna ziua. De curand, am construit la mormantul tatalui meu o bordura. Mentionez ca este inmormantat intr-un cimitir particular. Avem chitanta pentru locul de ... (vezi toată discuția)