avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

Bună ziua. Eu sunt pensionat pe caz de boala. Am fost incadrat in 2017 in gr. 2 de handicap; in aprilie 2018 am facut cerere ca sa fiu incadrat la gr. 3 de pensie pentru a putea lucra. Luna aceasta am flst nevoit să-mi dau demisia si vreau sa fiu reincadrat la gr. 2. Intrebarea mea e: penteu perioada in care am lucrat (2018-2020) trebuie sa fac o cerere pe undeva ca sa mi se adauge perioada lucrata la perioada totala lucrata pana m-am pensionat, ori se adauga din oficiu? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:28, 19 Mai 2020
Se va aduga(intra in calcul) doar la pensia de limita de varsta.
Sa inteleg ca perioada lucrata nu o sa fie luata in calcul decat atunci cand ating varsta de pensionare legala?
Da.
Am o nelămurire : de ce limita de varsta a fost, in cazul meu, atunci cand m-am pensionat? Deci limita de varsta in cazul meu a fost cand m-am pensionat pe caz de boala si in acest caz o sa se adauge timpul lucrat la perioada toatala!?
Puneti intrebarea la CNPP si veti primi acelasi raspuns.
Eu am raspunsul lor dar nu-l gasesc acum pentru ca am sute de intrebari si raspunsuri de la ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate Iosif1962 Iosif1962 Am depus dosarul de pensie pentru limita de vârstă în data de 09-08-2021 ,la vechimea din tara am adăugat și anii lucrați în Italia,durează foarte mult ... (vezi toată discuția)
Cand as putea iesi la pensie in urmatoarele conditii : ContSters310776 ContSters310776 Buna ziua . Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pertinent in cele ce urmeaza : Sunt nascuta in luna octombrie 1967 .Din anul 1986 luna aprilie si pana in ... (vezi toată discuția)
Perioada in care am beneficiat de pensie de invaliditate se valorifica la stabilirea pensiei pentru limita de varsta? crispetra07 crispetra07 Daca esti pensionat medical ,fiind bolnav,in aceasta perioada pana la pensia de drept vechimea iti merge sau stagneaza si ramai doar cu cat ai avut inainte de ... (vezi toată discuția)