avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Schimbare destinatie imobil din pensiune in casa de ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Schimbare destinatie imobil din pensiune in casa de vacanta

Buna ziua, in acest moment desfasor a activitate de cazare intr-un imobil construit cu destinatie initiala pensiune (6 camere, 3 stele). Doresc sa nu mai continui cu aceasta activitate si as vrea sa stiu daca este indicat sa schimb destinatia intr-o locuinta rezidentiala sau casa de vacanta (inca nu suntem siguri daca sa ne mutam sau nu) si daca aceasta schimbare de destinatie este posibila legal? In plus este o diferenta foarte mare de taxe si impozite locale precum si costuri de utilitati locale (apa, canal, etc.) fata de o locuinta rezidentiala.
Cel mai recent răspuns: Alex3325 , utilizator 23:48, 13 Iunie 2020
Orice modificare de functiune, chiar daca nu se modifca nimic structural sau nestructural, se face doar cu Certificat de Atestare a Edificarii si cu PVRTL (proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor), care se elibereaza doar daca s-a emis o Autorizatie de Construire pentru schimbare de destinatie.

Procedura autorizarii incepe prin depunerea cererii pentru obtinerea certificatului de urbanism.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie cladire VALCROFT VALCROFT Va salut, firma pe care o detin impreuna cu fiul meu are in proprietate o cladire P+M care in CF are ca destinatie Cazare,Servicii si agrement. Firma nu are in ... (vezi toată discuția)
Srl - acordul vecinilor CristinaMaria0804 CristinaMaria0804 Buna ziua , Daca locuiesc intr-o casa cu acces comun , intr-un corp complet separat , fara pereti comuni cu vecinii , mai este nevoie de acordul acestora ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie minusa76 minusa76 Buna ziua,detin un imobil cu destinatie mixta,la momentul achizitionarii in 2017,exista un magazin alimentar ,cu toate autorizatiile din 2003.Eu am deschis un ... (vezi toată discuția)