Buna ziua, in acest moment desfasor a activitate de cazare intr-un imobil construit cu destinatie initiala pensiune (6 camere, 3 stele). Doresc sa nu mai continui cu aceasta activitate si as vrea sa stiu daca este indicat sa schimb destinatia intr-o locuinta rezidentiala sau casa de vacanta (inca nu suntem siguri daca sa ne mutam sau nu) si daca aceasta schimbare de destinatie este posibila legal? In plus este o diferenta foarte mare de taxe si impozite locale precum si costuri de utilitati locale (apa, canal, etc.) fata de o locuinta rezidentiala.
Orice modificare de functiune, chiar daca nu se modifca nimic structural sau nestructural, se face doar cu Certificat de Atestare a Edificarii si cu PVRTL (proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor), care se elibereaza doar daca s-a emis o Autorizatie de Construire pentru schimbare de destinatie.
Procedura autorizarii incepe prin depunerea cererii pentru obtinerea certificatului de urbanism.
Schimbare destinatie
minusa76
Buna ziua,detin un imobil cu destinatie mixta,la momentul achizitionarii in 2017,exista un magazin alimentar ,cu toate autorizatiile din 2003.Eu am deschis un ... (vezi toată discuția)