avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alcoolemie 0,57mg/l in aerul expirat si pagube ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alcoolemie 0,57mg/l in aerul expirat si pagube materiale

Buna seara,

Joia trecută am consumat alcool, apoi am mers cu masina sa predau ceva unei foste colege si Cand m-am intors am pierdut controlul volanului și am intrat într-un gard care separă linia de tramvai. Rezultatul: 0,57mg/l. Analizele de la INML nu au ajuns. Nu stiu daca le pot plăti eu sau nu. Stiu ca probabil valoarea va ieși peste 1, ceea ce se încadrează ca infractiune. Nu am nicio scuza dar am condiții atenuante: in 13 ani de permis nu am avut niciun punct de penalizare, am un serviciu stabil, nu am nicio altă problemă cu legea. As vrea sa stiu daca as putea plăti analizele la INML sa grăbesc putin procesul si unde sa caut un avocat Sa Ma reprezinte in fata procurorului si a instanței în cazul probabil in care se va ajunge acolo. Am tot citit situații în care nu s-a mers pe urmarire penala dar nu vreau sa imi fac speranțe.

Orice sfat e binevenit, mustrările mi le-am făcut eu deja de cand am hotarat sa nu mai consum niciun fel de alcool și să îmi asum consecintele, asa cum vor veni ele.

Multumesc anticipat.

Ps: dacă aveți recomandări de avocați buni pe această speță, va rog sa imi recomandați.
Bun, deci am platit analizele inml. Au trecut 2,5 luni..cat mai dureaza sa aflu cat am avut in sange?8

Olyahosu a scris:

Buna seara,

Joia trecută am consumat alcool, apoi am mers cu masina sa predau ceva unei foste colege si Cand m-am intors am pierdut controlul volanului și am intrat într-un gard care separă linia de tramvai. Rezultatul: 0,57mg/l. Analizele de la INML nu au ajuns. Nu stiu daca le pot plăti eu sau nu. Stiu ca probabil valoarea va ieși peste 1, ceea ce se încadrează ca infractiune. Nu am nicio scuza dar am condiții atenuante: in 13 ani de permis nu am avut niciun punct de penalizare, am un serviciu stabil, nu am nicio altă problemă cu legea. As vrea sa stiu daca as putea plăti analizele la INML sa grăbesc putin procesul si unde sa caut un avocat Sa Ma reprezinte in fata procurorului si a instanței în cazul probabil in care se va ajunge acolo. Am tot citit situații în care nu s-a mers pe urmarire penala dar nu vreau sa imi fac speranțe.

Orice sfat e binevenit, mustrările mi le-am făcut eu deja de cand am hotarat sa nu mai consum niciun fel de alcool și să îmi asum consecintele, asa cum vor veni ele.

Multumesc anticipat.

Ps: dacă aveți recomandări de avocați buni pe această speță, va rog sa imi recomandați.

~ Conținut șters la cerere ~
Multi nu inteleg rolul avocatului in faza de urmarire penala desi este unul deosebit de insemnat.
De vreo 10 ani exista aceasta tendiinta din partea persoanelor acuzate sau suspecte de a evita avocatii ca sa nu dea bani la avocat.
Sunt si situatii in care se poate scapa de o condamnare dar nicidecum daca se angajeaza avocatul cand doar la pedeapsa mai poate ajuta.
Si in ultimii anii pe noua lege nu prea se mai poate scadea atat de mult ca pe legea veche.

Desi de mai bine de 20 de ani este stiut de avocati cat este de complicat o urgentare, oamenii nu vor sa inteleaga si cred ei ca se descurca singuri.

Procurorii nu suporta infractorii si oricine a comis o fapta penala este considerat infractor de catre procuror.
Deci, din acest motiv, oamenii simpli fara a fi avocati nu au sanse sa se descurce singuri.
Cred ca de vreo 20 ani tot explic acest lucru dar nu se intelege desi am facut-o in toate mediile posibile.

Orice persoana vrea o urgentare trebuie sa apeleze la avocat.
Este o regula de baza.Exista tehnici avocatiale.
Tot la fel, orice persoana care vrea sa scape de o condamnare se impune sa isi angajeze avocat inca din faza de urmarire penala in cazul unor astfel de infractiuni.
Eu am avut multi clienti cu care am avut mai multe procese complicate, clienti care au fost condamnati pentru infractiuni rutiere desi puteau sa scape de condamnare pentru simplul motiv ca nu au vrut sa le preiau si cazul pe infractiuni rutiere.Au crezut ca se descurca singuri dar s-au inselat si au scapat in cazuri mai complicate si cu risc de pedepse mult mai mari dar au fost condamnati pe infractiuni rutiere.
Avocatul trebuie platit la fiecare caz in parte si oamenii se supara daca trebuie sa plateasca avocat pentru fiecare caz in parte.
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa posibila pentru a doua abatere ( consum marijuana ) ? DanielPopescu2 DanielPopescu2 Mi se intampla a doua oara sa fiu prins cu o tigara cu marijuana. A fost colectata tigara ca proba , si cris PV. La prima abatere am trecut printr o evaluare ... (vezi toată discuția)
Penal ContSters169316 ContSters169316 Buna!Va urmaresc de mai mult timp dar abia acuma mi-am facut un cont.Discutiile de pe forum mi se par constructive si interesante.De anul asta m-am decis sa ma ... (vezi toată discuția)
Test drugtest pozitiv teodor-nicolae teodor-nicolae Am fost oprit ieri de catre politie (fara nici un motiv) si am fost supus testelor anti-drog unde am iesit pozitiv pe opium (ceva care nu am consumat ... (vezi toată discuția)