avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Somaj de la stat 75% coronavirus
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Somaj de la stat 75% coronavirus

Este posibil ca pensionarii care lucreaza la o firma cu contract de munca normal, sa primeasca somajul dat de stat din cauza
coronavirus ? Adica ei au pensie dar primesc si acest ajutor ?
Mentionez ca firma mea a anuntat ca stam pana la 1 iunie in acest somaj intrucat au trimis actele la stat si oricum nu putem sa ne desfasuram munca de comert cu clienti nostrii intrucat sunt chiar in zonele afectate rau de coronavirus., iar soferul nostru se teme.
Pe de alta parte ne-au atentionat ca daca avem totusi ceva comenzi telefonice sa venim la servici ca ne vor plati intreg retragand zilele respective de la somaj tehnic. Mi se pare cusuta cu ata alba.
Suntem cu totul 6 angajati. Trei pensionari si trei care mai avem ho ,ho,..pana la pensie. Noi care nu suntem pensionari banuim altceva ..neortodox, Firma mama este din alt oras mare, iar noi suntem ca o agentie punct de lucru in alt oras. Pensionarii sunt exact Directorul local si gestionara cu sotul ei.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 15:25, 20 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
e vorba de suspendarea CIM la initiativa angajatorului in perioada starii de urgenta si, daca e cazul, si al starii de alerta.
daca CIM a fost inregistrat in REVISAL, salariatii beneficiaza de drepturile legale si au indatoririle legale. ei nu sunt asistati social, muncesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.65 alin.1 din codul muncii reliconsuela reliconsuela angajez o persoana cu COR 932005, apoi la o saptamana desfac contractul de munca cu art 65 alin.1 din CM pentru alte doua persoane cu COR 932004 cu scopul ca ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj dupa mult concediu fara plata? lacramitza76 lacramitza76 buna seara..as dori sa va intreb daca voi putea beneficia de indemnizatia de somaj .lucrez din 2007 luna oct la aceeasi firma la care sunt si acum dar tot de ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla veniturile unei persoane? nemobebe nemobebe Buna ziua. As vrea sa stiu in ce mod pot obtine informatii despre veniturile sotului meu cu care sunt in divort si care face tot posibilul sa scape de plata ... (vezi toată discuția)