avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot afla veniturile unei persoane?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot afla veniturile unei persoane?

Buna ziua. As vrea sa stiu in ce mod pot obtine informatii despre veniturile sotului meu cu care sunt in divort si care face tot posibilul sa scape de plata pensiei alimentare, de fapt de a o micsora cat mai mult. In linii mari, si-a parasit copilasul (si pe mine) de la varsta de 2 luni; acum, cand are 3 anisori am depus divort, lucru la care nu se astepta din partea mea. Mentionez ca in toata aceasta perioada nu a contribuit cu nimic la cresterea acestui ingeras nevinovat. Asta in conditiile in care are un job foarte bine platit si castiga peste 6.500 Ron/luna. In momentul in care a vazut ca am depus divortul si-a dat demisia de la firma respectiva si s-a angajat imediat la o alta firma (in acelasi domeniu si banuiesc ca pe acelasi post, sau cel putin cu aceleasi atributii) cu care colaborau aducand la tribunal o adeverinta de salariu de 1.500Ron. Vechea firma la care lucra nu este Romaneasca si nu putea face nici un fel "miscare" asa ca din pacate, a gasit totusi solutia salvatoare pentru el. Asa ca as vrea sa stiu cum as putea obtine o dovada de venit, (copie dupa cartea de munca, fisa fiscala...) pentru a o putea depune in instanta (in mod normal pensia alimentara se stabileste pe baza venitului obtinut in ultimile 6 luni). As vrea sa obtin aceasta dovada in mod legal, fara sa "tulbur apele" si fara scandal pe la actualul si fostul loc de munca. In primul rand nu ma caracterizeaza si apoi, chiar nu stiu actualul loc de munca si nici nu il pot afla din dosar fara sa afle el ca l-am cerut, mai ales ca procesul se desfasoara in provincie, eu fiind din Bucuresti. Am auzit ca ar exista un site sau program pe net unde daca introduci cnp-ul unei persoane ai putea afla toate aceste date fiscale. Este adevarat? Daca da, imi puteti da link-ul respectiv va rog? Daca nu, sfatuiti-ma va rog cum as putea rezolva aceasta situatie delicata.
Nu as vrea sa ma credeti o persoana materialista, chiar nu sunt (dovada ca am asteptat atata timp...) dar nu mi se pare corect ca daca sotul meu, actual inca, isi bate joc de mine, sa isi bata joc si de acest suflet nevinovat caruia nu sunt in stare sa ii ofer tot ceea ce ar fi normal sa aibe fiecare copilas.
Va multumesc din suflet si astept cu nerabdare raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:32, 13 Noiembrie 2010
In mod legal,dvs ca persoana fizica nu aveti cum sa solicitati aceste date,numai instanta de judecata sau alt organ oficial poate solicita astfel de relatii.
Pe de alta pare,imi este greu sa cred ca o persoana care are venituri destul de indestulatoa isi schimba in mod intentionat locul de munca pentru a obtine venituri de 4 ori mai mici.
Putea sa isi schimbe locul de munca din multe alte motive,dar nu cred ca motivul aratat de dvs.este cel real.
Aveti perfecta dreptate. E greu de crezut asa ceva. Oare cine ar pleca de la 6.500 la 1.500 si sa-si gaseasca loc de munca in aceiasi zi in acelasi domeniu in conditiile actuale de criza? Chiar nu vi se pare cam cusut cu ata alba? Insa chiar credeti ca obtine numai atat? Sau restul pana la salariul obtinut la fostul loc de munca il obtine la "negru" acceptand chiar sa plateasca el ceva partial?
Si de ce credeti dv ca un angajator s-ar risca sa dea o adeverinta ce nu e conforma cu realitatea pentru un proaspat angajat. Priviti in jur la realitatea economica: sunt unii oameni care decat sa munceasca pe un salariu mic mai bine stau acasa si altii care decat sa stea acasa muncesc pentru oricat indiferent de cat au castigat la un moment dat.
Motive pentru a pleca de la un angajtor la altul sunt suficiente; poate firma straina nu mai desfasoara activitate in tara noastra, poate i-au desfiintat postul, poate ca nu se mai ridica la standardele cerute de firma si a fost pus pe liber, poate la noua sirma a prevazut alte perspective in afara de salariu. Sunt multi de poate.
Faptul ca in aceeasi zi in care si-a incheiat socotelile cu vechiul angajator s-a angajat la alta firma nu pare deloc cusut cu ata alba, are continuitate pe cartea de munca. Nu este nici o reglementare legala care sa te oblige ca atunci cand pleci de la un angajator sa stai o perioada pe liber.
Cat opriveste fostul salariu, fiind angajat de o firma straina poate primea diurna care oricum nu este luata in calcul la stabilirea pensiei.

Daca chiar credeti ca adeverinta este falsificata si aveti dovezi in sensul acesta,aveti posibilitatea sa va inscrieti fals,cum de altfel aveti posibilitatea ca la dupa terminarea actiunii de divort,daca veniturile sotului cresc sa introduceti actiune pentru majorarea pensiei de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alimentara dupa un salariu european ContSters254275 ContSters254275 Buna ziua. Am varsta de 19 ani, iar parintii mei sunt despartiti de 9 ani timp in care eu si sora mea am stat cu mama noastra, aceasta fiind tutorele ... (vezi toată discuția)
Acte de pensionare de la o firma inactiva RalucaTarcea RalucaTarcea Buna ziua! Incerc sa o ajut pe mama mea sa-si faca dosarul pentru pensionarea anticipata si ne-am lovit de urmatoarea problema. Aproximativ intre anii 1982 si ... (vezi toată discuția)
Somaj de la stat 75% coronavirus manailamarius2007 manailamarius2007 Este posibil ca pensionarii care lucreaza la o firma cu contract de munca normal, sa primeasca somajul dat de stat din cauza coronavirus ? Adica ei au pensie ... (vezi toată discuția)