avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Berea si vinul ca aliment.
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Berea si vinul ca aliment.

Sunt curios daca berea si vinul sunt considerate alimente.
Am cautat tot pe acest site si am gasit un raspuns mai vechi.
" Deci Legea 571/2003 - Codul fiscal incadreaza berea la bauturi alcoolice."
Insa tot aud ca aceasta lege a fost modificata si nu pot gasi un raspuns pentru intrebare.

Multumesc,
RPG
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ceea ce ati citat se refera la accizarea bauturilor alcoolice.
daca cititi legea viei si vinului, veti afla ca este produs alimentar ("Art 17: (1) Vinul este un produs alimentar și se clasifică astfel:")
mai exista si alte legi, care reglementeaza si alti parametri, importanta sociala, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. pot vinde bere produsă în românia fără să am ... ScorpioVlad ScorpioVlad Buna ziua. Pot vinde bere produsă în România fără să am licență pentru vânzarea de alcool? (vezi toată discuția)
Berea, un aliment sau o bautura alcoolica? parlucian parlucian Stiu ca mai demult se spunea ca preturile la bere nu se modifica atunci cand se ridica preturile bauturilor alcoolice pentru ca, berea si vinul fac parte din ... (vezi toată discuția)
Legea 291/2013 - modificarea legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa COTYS COTYS Legea 291/2013 - modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, la Art. 2 (2) d) \\"interdictia de a fi utilizat pentru achizitionarea ... (vezi toată discuția)