avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Prestari servicii in afara teritoriului Romaniei - se ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Prestari servicii in afara teritoriului Romaniei - se platesc taxe ?

Buna ziua! Am o nelamurire pe care as dori sa o rezolv cat mai repede posibil. Vreau sa imi fac o firma de Web Design si Facebook Ads Marketing, pe PFA la inceput.

Vreau sa stiu, daca o sa am clienti din afara, este obligatoriu sa platesc taxe, TVA ? Ma refer ca totul sa fie legal, fara sa am probleme pe viitor cu ANAF.

Si daca trebuie sa platesc taxe si TVA pentru clientii ce ii am din afara, care este procedura si care sunt taxele.

As dori un raspuns cat mai detaliat, daca se poate. Sunt la inceput si vreau sa fac totul bine din punct de vedere legal.

Multumesc! Zi buna!
Cel mai recent răspuns: Audit Vic Cont , Contabil 22:09, 20 Mai 2020
Buna ziua,
Ca si PFA , functie si de codul CAEN obtinut de la Registrul Comertului, veti plati impozit pe venit la norma de venit sau la venitul realizat, veti plati si CAS si CASS daca depasiti anual venituri nete de 12 salarii minime pe economie ( acest plafon este de 26.760 lei in 2020 - veti plati CAS si CASS la acest plafon minim). Va trebui sa obtineti un cod de TVA intracomunitar daca aveti clienti persoane juridice din UE insa nu veti plati TVA in acest caz, doar veti depune o declaratie la ANAF in lunile cand aveti vanzari in UE;
veti deveni platitor de TVA in Romania daca depasiti anual cifra de afaceri de 300.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestez servicii de it intracomunitare; va trebui sa plătesc și tva? MarcelSE MarcelSE Buna ziua! Prestez servicii de IT intracomunitare (catre o firma din UE, dar din afara Romaniei) si facturez cu taxare inversa (0% TVA, am cod de TVA ... (vezi toată discuția)
Tva - serviciu non ue - pfa Bașar Andrei Bașar Andrei Buna ziua Vin către voi pentru ajutor deoarece am o nelămurire: 1.Am un pfa norma pe venit prestare servicii it către clienti din uk, întrebarea ar fi ... (vezi toată discuția)
Tva persoana fizica prestari servicii firma sua alaw alaw Buna ziua! Sunt persoana fizica, folosesc declaratia unica pentru declararea veniturilor din activitati independente, respectiv prestari servicii marketing ... (vezi toată discuția)