avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tentativa de viol
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tentativa de viol

Concubinul meu aflat în stare de ebrietate a intrat la ora 23 in casa unei femei de 60 ani cu gânduri rele dar dupa ce femeia a început să țipe sia dat seama de greseala si a părăsit locul(Nu sa intamplat nimic). Acum se află în arest preventiv pentru 30 zile.ce pot face pentru el?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 01:21, 24 Mai 2020
Ii puteti angaja avocat.
Asa.l-ati putea ajuta.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara,

Se poate solicita înlocuirea măsurii arestului preventiv cu o măsură preventiva mai blândă, cum ar fi: arestul la domiciliu.

De asemenea, s-ar putea încerca o mediere cu persoana vătămată pentru a o convinge sa își retragă plângerea prealabila. În acest sens, precizez ca în cazul infracțiunii de viol, acțiunea penala se pune în mișcare la plângerea prealabila a persoanei vătămate, iar retragerea acestei plângeri este o cauza care înlătură răspunderea penala.

Sper ca v-am fost de ajutor.
Doar din faptul ca a avut ”gandurile rele” cand a patruns in locuinta persoanei vatamate, nu se poate retine tentativa de viol.
A incercat in vreun fel prin constrangere sa intretina relatii sexuale cu persoana vatamata? Banuiesc ca nu ati descris dvs exact situatia de fapt.
Oricum, se va retine si infractiunea de violare de domiciliu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sau, daca "gânduri rele" sunt o tentativa la talharie, datele de plecare sunt altele. Oricum, daca a fost dispusa masura arestului, situatia nu este simpla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talharie daniel p daniel p exista posibilitatea retragerii plangerii in caz de talharie in timpul urmaririi penale? (vezi toată discuția)
Infractiunea de viol lepadatu lepadatu daca 2 persoane intretin succesiv, prin constrangere, raporturi sexuale cu victima: a) se va retine coautoratul la infractiunea de viol b) ambele persoane ... (vezi toată discuția)
Acuzat de viol j4rry j4rry Buna ziua. Am un frate care ..inca nu stiu ce sa intamplat dar va spun in mare.... pe data de 28 decembrie am primit un telefon de la Tribunalul din Husi ... (vezi toată discuția)