avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Acuzata pe nedrept
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Acuzata pe nedrept

Bună seara, Lucrez
într-un cabinet stomatologic. Am fost acuzati pe nedrept de către un pacient pentru plata în plus a unei lucrari dentare și tratamentele aferente acesteia. Ceia ce nu este adevărat, la final domnulu a primit chitanță pt totalul lucrări, acum după 2 luni vine și face scandal de fata cu alți pacienți acuzandu-ne pe nedrept provocandu-ne prejudicii de imagine. Întrebarea mea este, cm sa procedam cu dansul? El susține ca a plătit mai mulți bani ceia ce nu este adevărat a plătit exact costul care trebuie, Îl putem acționa în instanta pentru acuzații mincinoase? Mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2020
Ketut, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara,

Din pacate, în prezent, Codul penal nu mai prevede infracțiunea de calomnie și defăimare. Însă, fapta pacientului dumneavoastră poate fi sancționată pe tărâmul dreptului civil. In acest sens, precizez ca fapta pacientului dumneavostră s-ar putea considera ca a adus atingere demnității și reputației dumneavostră profesionale. Iar, în conformitate cu dispozițiile din Codul civil, Constituția României și Convenția Europeană a Drepturilor Omului, atât dreptul la demnitate, cât și cel la reputație Profesionala sunt garantate și consacrate. Prin intermediul unei acțiuni în instanta ați putea solicita repararea prejudiciului, cu consecinta obligării pacientului la plata către dumneavostră a unei sume de bani.

Sper ca v-am fost de ajutor.
Teoretic este posibil practic sumele ce s ar putea obține in eventualitatea câștigării procesului sunt destul de mici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie jacquelline jacquelline Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu următoarea speta: o persoana lucrează de 10 ani intr-o firma. Este o persoana bine pregatita profesional, își face ... (vezi toată discuția)
Defaimare de catre angajator camiutza7 camiutza7 Buna ziua, Am fost concediata cu suspendarea postului, mi s-a dat preaviz legal pe care nu l-am respectat , am anuntat ca plec , mi s-a desfacut ... (vezi toată discuția)
Amenintare, santaj Corina Grigorescu Corina Grigorescu Buna ziua. Lucrez la filiala din Sibiu a unei Companii cu sediul in Bucuresti. Cu ocazia avizarii unui studiu de fezabilitate la Sibiu, am facut multe ... (vezi toată discuția)