avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Fara masca - dovada problemelor respiratorii
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Fara masca - dovada problemelor respiratorii

Cum se poate face dovada problemelor respiratorii pentru a nu purta masca in spatiile publice inchise si pentru a nu primi amenda?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 14:31, 29 Octombrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara,

Din pacate, cu toate ca sunt multe persoane în situația dumneavoastră, legea, care este în vigoare, nu prevede nicio excepție de la obligativitatea purtării măștii în spatiile publice închise.
Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2020
Popa Andra-Ingrid - Avocat colaborator , Avocat
Puteti obtine adeverinta medicala de la.medicul de familie sau de la medicul specialist in functie de afectiunea de care suferiti.
In funcție de evaluarea riscului efectuat de medicul de medicina muncii al unității sau a medicului de medicină școlară, după caz, pot exista unele excepții, astfel:
...
b) persoana suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare;
....
[ link extern ] /
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Urmează sa se publice un Ordin in Monitorul Oficial al României, care prevede ca situație de excepție, nepurtarea măștii de către persoanele care suferă de persoanele cu probleme de sănătate. Însă, până la momentul publicării, acesta nu este în vigoare. Cu siguranță în acest ordin va fi prevazut și cum se poate face dovada unor astfel probleme de sănătate. În situația în care în Ordin nu va fi nicio prevedere în acest sens, consider ca, o adeverință care atesta problema de sănătate, emisa de medicul de familie, este suficienta.

Popa Andra-Ingrid - Avocat colaborator a scris:

Bună seara,

Din pacate, cu toate ca sunt multe persoane în situația dumneavoastră, legea, care este în vigoare, nu prevede nicio excepție de la obligativitatea purtării măștii în spatiile publice închise.

Buna ziua, eu am astm si medicul de familie a spus ca nu poate elibera adeverinta. Am solicitat medicului specialist ( alergolog ) , care m-a trimis la medicul care efectueaza medicina muncii. Si atunci cine elibereaza ?

Alte discuții în legătură

Bună ziua, sunt asmatica si plurialergica.am cerut la medicul ... Mihutza2003 Mihutza2003 Bună ziua, sunt asmatica si plurialergica.Am cerut la medicul de familie adeverinta pt nepurtarea măștii in aer liber și am fost trimisa la pneumolog.Nici ... (vezi toată discuția)
Exceptii de la purtarea mastii in spatii inchise alina_25 alina_25 Daca am adeverinta medicala care dovedeste ca sufar de o afectiune medicala care nu imi permite folosirea mastii in spatii inchise pot intra in acele ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de purtarea mastii de protectie la locul de munca? morty morty Buna seara, Doresc sa va intreb care ar fi variantele sa nu mai fiu nevoit sa port masca la locul de munca, simt ca ma sufoc timp de 10 ore. Ce ar trebui sa ... (vezi toată discuția)