avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mi s-a cerut certificat fiscal pentru ajutorul de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mi s-a cerut certificat fiscal pentru ajutorul de incalzire

Am depus o cerere pe 30 octombrie 2009 pentru a beneficia de ajutor de incalzire pentru familia mea si azi 14 decembrie 2009 am fost sunat si mi s-a spus ca trebuie sa dovedesc ca nu am niciun venit si ca nu pot fi trecut cu venit zero din anume motive.Am fost solicitat sa merg la circa financiara unde am fost plimbat de 3 ori in decurs de 2 ore, ca pana la urma sa reusesc sa depun cererea pentru eliberarea certificatului fiscal, platind timbru fiscal de 8 lei si cu durata de eliberare de 7 zile calendaristice, urman sa merg cu acel certificat sa-l depun unde a ajuns si declaratia mea si a sotiei mele pe propria raspundere ca nu avem niciun venit si ca avem nevoie de ajutorul de la stat pentru incalzire pentru iarna 2009 - 2010. Intrebarea mea este de ce nu a fost suficienta declaratia pe proprie raspundere si sunt pus pe drumuri de anume angajati ai statului si-mi pierd timpul personal cand ei ar trebui sa fie cei care sa-mi verifice CNP-ul si sa ma gaseasca daca este cazul unde lucrez si ce venit am.Poate cineva sa ma lamureasca care este procedura in privinta acestei probleme ??Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cassalocco , utilizator 15:30, 15 Decembrie 2009
Ordonanţă de urgenţă nr. 107/2006 pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 5/2003 privind acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei, precum şi a unor facilităţi populaţiei pentru plata energiei termice

Art. 16.11. - (1) Ajutorul pentru încălzirea locuinţei pentru familiile şi persoanele singure, altele decât cele beneficiare ale ajutorului social stabilit în condiţiile Legii nr. 416/2001, cu modificările şi completările ulterioare, se acordă pe bază de cerere, însoţită de declaraţia pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia.
In prezent este in vigoare OUG 106/2009.
Aplicarea este prevazuta de Normele metodologice, in prezent HG 1045/2009.

Certificatul fiscal este obligatoriu pt persoanele care nu inregistreaza nici un venit, pentru ca demonstra acest lucru.
Administratorul asociatiei de locatari/proprietari sau cine v-a inmanat formularele de completat trebuia sa va informeze asupra tuturor documentelor necesare.
Multumesc de raspuns......Se pare ca pentru cei de la Sectorul 3 Bucuresti nu este suficienta declaratia pe proprie raspundere si ca nu este posibil sa traim cu aer....raspuns de functionar public in Romania, iar ajutorul din partea parintilor trebuia sa-l declar , ca venit sau venit din alte surse....ceea ce m-a enervat foarte rau.De cand in tara asta cei care nu au niciun venit trebuie sa declare ajutorul neoficial din partea prietenilor sau al altora este considerat venit propriu de subzistenta......De necrezut cum functioneaza legile in Romania, mai ales cand ceri ajutor statului atunci cand ai nevoie, lucru care intareste convingerea mea cum ca noi ca romani nu avem drepturi in tara asta ci doar obligatii!!!!!
Multumesc, recunosc ca nu am fost informat in privinta aceasta, doar ca voi fi sunat pentru mai multe lamuriri, lucru care s-a intamplat ieri, si care mi-a intarit convingerile ca tara asta nu se va face bine niciodata cat vor trai astfel de oameni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor incalzire gabriolet gabriolet Locuiesc singur intr-un apartament, detinut de mama mea, care mai detine o locuinta, locuinta ei de domiciliu. Mama nu are domiciliul la apartamentul unde ... (vezi toată discuția)
Din nou despre ajutoarele de caldura. tanis tanis Sora mea si sotul ei au plecat de curand in strainatate pentru as cauta ceva de lucru.Acasa au ramas cele doua fiice majore care sunt la liceu si traiesc ... (vezi toată discuția)
Protectie sociala steelvl steelvl O familie formata din patru membri ( parinti si doi minori) al carei venit net lunar se situaza sub 300ron/persoana pe luna , de ce drepturi sociale poate ... (vezi toată discuția)