avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie 10 ani impotriva viciilor ascunse pentru ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie 10 ani impotriva viciilor ascunse pentru constructii

Buna ziua,

As avea o intrebare legata de garantia impotriva viciilor ascunse pentru constructii.

Inteleg ca leagea 10/1995 prevede o garantie de 10 ani impotriva viciilor ascune: "Proiectantul, specialistul verificator de proiecte atestat, fabricanții și furnizorii de materiale și produse pentru construcții, executantul, responsabilul tehnic cu execuția atestat, dirigintele de specialitate, expertul tehnic atestat răspund potrivit obligațiilor ce le revin pentru viciile ascunse ale construcției, ivite într-un interval de 10 ani de la recepția lucrării.'

Problema mea este legata de balcon care nefiind izolat din constructie, la fiecare ploaie sunt scurgeri catre vecina de jos. Ori aceasta problema nu a aparut de la inceput (am apartamentul de 6 ani), si este o problema ce tine de constructie. Asta inseamna ca este vorba de un viciu ascuns si ca plata reparatiilor trebuie suportata de constructor, corect?

Multumesc,
Cristina
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 16:40, 21 Mai 2020
Corect, dar cauza scurgerilor va trebui sa fie constata printr-o expertiza dispusa de instanta, daca veti decide sa il actionati in instanta pe constructor.
eu nu vad care e obiectul plangerii impotriva constructorului. daca se plange vecina de dedesubt, ar fi admisibila actiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie la cumparare imobil allexis_dan allexis_dan Bună ziua, doresc un ajutor cu informații legate de următoarea situație: am achiziționat un imobil nou în noiembrie 2014 prin credit bancar. Am ... (vezi toată discuția)
Garantia acordata lucrarii andr33apn andr33apn Buna ziua, Exista un cadru legal (o lege, o ordonanta) care reglementeaza garantia minima care trebuie impusa unei lucrari : constructii linii electrice ma ... (vezi toată discuția)
Infiltratii in peretii unui apartament nou da_na da_na Buna seara si Craciun fericit! Vin catre dvs cu o problema aparuta imediat dupa cumpararea unui apartament situat la parter, direct de la dezvoltator, in anul ... (vezi toată discuția)