Buna ziua, eu vand ceva resurse digitale de pe un joc online pe site-ul meu creat de mine. Cineva din America m-a amenintat ca cumpara tot site-ul si va vinde aceste resurse. Aceste resurse sunt niste harti dintr-un joc si nu sunt ca licentele care le poti dezactiva. Singura dovada ca eu le-am facut ar fi ca le-am postat pe un site mare unde se vede cand le-am postat si pozele acestora. Intrebarea mea este: daca respectivul cumpara tot si le pune la el pe site eu il pot da in judecata?
verificati termenii si conditiile site-ului pe care ati urcat hartile dvs. majoritatea specifica faptul ca prin uploadul pe site-ul lor, persoana renunta la orice drept de autor. resursele astea probabil ca n-ar valora mai nimic fara acel site, zic bine?
Resursele sunt pe site-ul meu personal unde am termenii si conditiile in care se specifica ca oricine ar cumpara aceste resurse nu au voie sa le distribuie mai departe.
Am intrebat altceva:
Termenii si conditiile jocului online pe care un client al dvs urca/ foloseste hartile cumparate specifica cumva faptul ca ce e folosit la joc, apartine acestuia? In cazul acesta, jocul deja le detine. Si clientul dvs nu a gresit cu nimic. Modul in care ati creat accesoriul (harta, resursa) e vulnerabil fiindca depinde de joc, dar nu e o parte oficiala a lui.
Am inteles corect?
Este websiteul dvs. Aveti dreptul sa nu-l vindeti altora. Asa ca respectivul nu-l poate cumpara daca nu doriti dvs. Reatribuirea domeniului nu inseamna ca s-ar vinde continutul websiteului (adica proprietatea intelectuala, drepturile de autor, etc.).
Deci daca preia domeniul web nu are voie sa refoloseasca al lui continut, asta ar fi piraterie.