avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cadru legal incalzire prin pardoseala la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cadru legal incalzire prin pardoseala la bloc

Intentionez sa instalez un sistem de incalzire prin pardoseala intr-un apartament la etajul 7 din 10. Instalatia cuprinde pe langa sistemul de automatizare si un contor termic individual, propus ca metoda de contorizare de catre firma cu care asociatia are contract pentru instalare, service si citire a repartitoarelor de costuri.
Comunicand intentia mea asociatiei de proprietari, am fost informat ca acest lucru ar presupune aducerea de modificari proprietatii comune si necesita acceptul asociatiei. Acest accept se va oferi numai in baza unui proiect avizat de catre furnizorul de servicii (RADET).
Ca metoda tehnica de executie racordarea la reteaua termica se face intr-un singur loc in apartament fara modificarea, obturarea, devierea sau intreruperea traseului tevilor principale.
In discutiile neoficiale purtate cu RADET Constanta am aflat ca furnizorul nu se poate pronunta oficial si este doar decizia asociatiei, motivatia fiind ca de buna intretinere si functionare a instalatiei de termoficare a blocului se ocupa numai asociatia de proprietari.
Constat anumite lacune in interpretarea legii de catre presedintele asociatiei, fapt pentru care sunt pus pe drumuri inutile si intarziat din executie.
Inainte de a cere un raspuns oficial scris din partea asociatiei pe care il voi putea folosi in eventualitatea unei plangeri impotriva rea vointei anumitor persoane, v-as intreba cat de indreptatit sunt sa fac aceste demersuri.
Cat de mult afectez proprietatea comuna si care sunt demersurile ce trebuie urmate pentru functionarea legala si contorizarea aceste instalatii prin pardoseala?
Multumesc anticipat,
Iulian
Cel mai recent răspuns: i_pica , utilizator 01:50, 15 Decembrie 2009
Cred ca demersul dvs este indreptatit! Desi nu vad sincer eficienta unui astfel de sistem in conditiile in care nu locuiti la casa ci intr-un apartament aflat la etajul 7 ! In fine , decizia va apartine! Cata vreme contorizarea sistemului si consumului se face separat nu vad de ce ati avea probleme cu asociatia de proprietari pentru a va da acel acord!
In primul rand am ales aceasta instalatie pentru spatiul castigat (dat fiind configuratia apartamentului), confort termic (mai ales la placari ceramice), eficienta termica la spatii vitrate mari (ex. livingul extins in balcon inchis cu o suprafata vitrata de 6x1,80m), si economia pe care o face sistemul de automatizare.
Punand in balanta caloriferele clasice vs IP si avand in vedere ca amblele metode au intradevar o diferenta mica de randament intr-un apartament, avantajele mentionate mai sus au cantarit in favoarea IP.
Multumesc mult pentru raspuns,
Iulian

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadru legal incalzire prin pardoseala i_pica i_pica Intentionez sa instalez un sistem de incalzire prin pardoseala intr-un apartament la etajul 7 din 10. Instalatia cuprinde pe langa sistemul de automatizare si ... (vezi toată discuția)
Cerere de debransare timpuriu timpuriu un propietar doreste dembrasarea de la sistemul de termoficare ,care sunt pasi de urmat pentru ca aceasta actiune sa fie legala ,mentionez ca acest propietar ... (vezi toată discuția)
Implicatii ale golirii unei coloane de agent termic raser raser Pentru ca instalatorul m-a tot amanat si pentru ca a inceput furnizarea agentului termic inainte de a ne atepta, nu am apucat sa fac unele modificari la ... (vezi toată discuția)