am castigat in prima instanta un proces contra unei banci pe un comision de administrare . Banca a facut apel numai ca eu cred ca acest apel a fost facut dupa expirarea celor 30 de zile legale. Cine verifica daca acest apel s-a facut in termenul legal, instanta sau trebuie depusa o solicitare in acest sens?
Daca banca ,prin avocat, cere judecarea cauzei in lipsa este obligatoriu ca eu sa am avocat ca pana acum si sa ma prezint la termene , in conditiile in care avocatul bancii nu a venit niciodata, sau pot doar depune intampinare si solicita judecarea cauzei in lipsa ?
Invocați dvs tardivitatea apelului deși poate fi invocată din oficiu și de instanță!
Puteți contracta doar servicii avocațiale de redactare întâmpinare dacă apreciați prudent!
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cele 30 de zile se calculează de la data comunicării hotărârii judecătorești. Dvs nu aveți de unde să știți data la care cealaltă parte a primit sentința.
Se poate întâmpla să fie și tardiv, dar asta se poate constata studiind dosarul.
Daca aveti avocat trebuie sa mearga la.dosar ca sa faca cercetari.Asa se procedeaza in mod profesionist.
Fara avocat puteti invoca tardivitatea si mai vedeti apoi...
In calitate de parte, aveti interesul sa verificati daca apelul a fost formulat in termenul prevazut de lege, de 30 de zile.
In cazul in care, constatati ca apelul a fost depus tardiv , in mod obligatoriu, invocati prin intampinare tardivitatea cererii de apel.
Teoretic, instanta poate sa invoce din oficiu faptul ca cererea de apel a fost depusa peste termen, insa, in practica, se poate intampla ca judecatorul sa nu observe acest lucru.
Am fost si am studiat dosarul si am constatat ca apelul a fost depus in termenul legal de 30 de zile.
In prima instanta am cerut si primit cheltuielile de judecata.Ce se intampla cu cheltuielile de judecata din prima instanta la finalul apelului , in situatia in care se castiga sau in situatia in care se pierde ?
Va multumesc!