avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... tardivitate apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

tardivitate apel

Buna ziua,

am castigat in prima instanta un proces contra unei banci pe un comision de administrare . Banca a facut apel numai ca eu cred ca acest apel a fost facut dupa expirarea celor 30 de zile legale. Cine verifica daca acest apel s-a facut in termenul legal, instanta sau trebuie depusa o solicitare in acest sens?

Daca banca ,prin avocat, cere judecarea cauzei in lipsa este obligatoriu ca eu sa am avocat ca pana acum si sa ma prezint la termene , in conditiile in care avocatul bancii nu a venit niciodata, sau pot doar depune intampinare si solicita judecarea cauzei in lipsa ?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: danalida , utilizator 15:02, 18 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Invocați dvs tardivitatea apelului deși poate fi invocată din oficiu și de instanță!
Puteți contracta doar servicii avocațiale de redactare întâmpinare dacă apreciați prudent!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cele 30 de zile se calculează de la data comunicării hotărârii judecătorești. Dvs nu aveți de unde să știți data la care cealaltă parte a primit sentința.

Se poate întâmpla să fie și tardiv, dar asta se poate constata studiind dosarul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti avocat trebuie sa mearga la.dosar ca sa faca cercetari.Asa se procedeaza in mod profesionist.
Fara avocat puteti invoca tardivitatea si mai vedeti apoi...
In calitate de parte, aveti interesul sa verificati daca apelul a fost formulat in termenul prevazut de lege, de 30 de zile.

In cazul in care, constatati ca apelul a fost depus tardiv , in mod obligatoriu, invocati prin intampinare tardivitatea cererii de apel.

Teoretic, instanta poate sa invoce din oficiu faptul ca cererea de apel a fost depusa peste termen, insa, in practica, se poate intampla ca judecatorul sa nu observe acest lucru.

Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2020
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Am fost si am studiat dosarul si am constatat ca apelul a fost depus in termenul legal de 30 de zile.
In prima instanta am cerut si primit cheltuielile de judecata.Ce se intampla cu cheltuielile de judecata din prima instanta la finalul apelului , in situatia in care se castiga sau in situatia in care se pierde ?
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2020
mmm898, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare silită am executat-o pe fosta soție ... Dan Mihai Dan Mihai Contestatie la executare silită Am executat-o pe fosta soție , pentru neplata pensiei de întreținere , a minorului pe care la părăsit în Germania , ... (vezi toată discuția)
Art 261 cod proc civ teribilutza teribilutza O incheiere de sedinta care nu este semnata de judecator si care nu prevede calea si termenul de atac conform art. 261 cod proc civ., este valabila? O sentinta ... (vezi toată discuția)
Termen de apel precizat gresit de instanta petrica_pascal petrica_pascal Intr-un dosar ce viza o contestatie la executare , instanta de fond - judecatoria - mi-a respins actiunea si in hotararea redactata precizeaza : \\" cu drept ... (vezi toată discuția)