avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie pentru cresterea copilului mama studenta ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie pentru cresterea copilului mama studenta anul I

daca mama este studenta in anul I si a nascut in noiembrie,poate beneficia de acea indemnizatie?precizez ca dna este la a doua facultate,prima terminind-o in 2003,iar anul acesta a inceput inca una.din ce am inteles din lege,trebuie sa aiba 12 luni de studentie sau ne inselam?a intrerupt un an pe cartea de munca-demisie- inainte de aceasta a doua facultate.multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 23:50, 14 Decembrie 2009
Da, trebuie sa aiba 12 luni.
Art. respectiv din OUG nr.148/2005 modificata si actualizata, completata prin Legea nr.240/2009 suna asa:
Art. 1.
(2) Cele 12 luni (in ultmul an anterior nasterii copilului-n.n.) prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
„m) urmeaza cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar si universitar, organizat potrivit legii, frecventate fara intrerupere. Sunt exceptate de la aceasta obligatie persoanele care au intrerupt cursurile din motive medicale.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de indemnizatie maternala ??? Agnes22 Agnes22 Sunt studenta in anul 3 la zi la o facultate de stat.Am nascut pe 13 decembrie 2008, am lucrat doar 6 luni din care 4 am fost in medical cu risc maternal. ? AM ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt mamele studente rebyi rebyi Buna ziua.Am ineput cursueile unei facultati la zi in anul 2005.in 2007 am nascut fetita, iar in 2008 am intrerupt studiile pt ca eram insarcinata din nou.am ... (vezi toată discuția)