avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament olograf
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament olograf

Buna ziua! In cazul unui testament olograf, martorii trebuie sa si scrie ei pe foaie numele sau tot testatorul trebuie sa le scrie nemele, iar martorii doar sa semneze?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Florin Cornea , Consilier juridic 16:45, 24 Mai 2020
Nu au ce să caute alte persoane pe foaie! Cine v-a spus că se scrie cu martori?
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2020
romascanu, moderator
Nu trebuie martori.Conditiile de validitate sunt sa fie scris in intregime de testator,datat si semnat de acesta.Reprezinta vointa acestuia privitor la mostenire si trebuie pastrat secretul asupra dispozitiilor de ultima vointa exprimate.
Sa aveti si alte scrieri alte testatorului ca sa se poata face expertiza.
Notarii vor expertize la testamente olografe.
CU 300-400 de lei maxim va scutiți moștenitorii de o groaza de ndemerneplacerisuri.Varianta ideală ar fi sa mergeți la un notar public...
Va multumesc mult! Am o intrebare! Daca are un raport psihiatric, luand pastile de la psihiatrie, testamentul olograf este luat in considerare dupa decesul acestuia?
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2020
Cekin Selin-Stela, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune cu testament doinytza doinytza Doi soti care nu au avut copii nici impreuna nici separat iar parintii nu le mai sunt in viata si-au facut unul in favoarea celuilalt testament autentic pentru ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere balabanconstanta@yahoo.com balabanconstanta@yahoo.com Am un contract de intretinere incheiat acum 13 ani cu o doamna de 80 ani pe atunci, in prezenta autoritatii tutelare, cu adeverinta de la medicul de familie, ... (vezi toată discuția)
Mostenire-testament mmxx mmxx Noi suntem 7 frati si ambii parinti au decedat. La moartea tatalui, revenind in localitate, fratele meu mi-a dat o \"foaie\" scrisa si lasata de tatal meu ... (vezi toată discuția)