avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament olograf
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament olograf

Buna ziua! In cazul unui testament olograf, martorii trebuie sa si scrie ei pe foaie numele sau tot testatorul trebuie sa le scrie nemele, iar martorii doar sa semneze?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Florin Cornea , Consilier juridic 16:45, 24 Mai 2020
Buna seara,

Cata vreme testatorul a avut discernamant, actul este valabil, produce efecte juridice.

Daca, insa, discernamantul sau a fost abolit, si nu a avut in vedere reprezentarea faptelor sale, efectele produse de actul incheiat, atunci actul poate fi lovit de nulitate relativa.

Contractul încheiat de o persoană pusă ulterior sub interdicție poate fi anulat dacă, la momentul când actul a fost făcut, cauzele punerii sub interdicție existau și erau îndeobște cunoscute.

Este anulabil contractul încheiat de o persoană care, la momentul încheierii acestuia, se afla, fie și numai vremelnic, într-o stare care o punea în neputință de a-și da seama de urmările faptei sale.

O seara frumoasa,

av.Stoica Ioana.
Dupa decesul unuei persoane care ti a lasat un testamnt olograf, ce trebuie sa faci? Adica care e procedura, dupa momentul in care ai testamentul olograf in mana?
Sa mergeti la notarul care are in dezbatere mostenirea dupa defunct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu testament doinytza doinytza Doi soti care nu au avut copii nici impreuna nici separat iar parintii nu le mai sunt in viata si-au facut unul in favoarea celuilalt testament autentic pentru ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere balabanconstanta@yahoo.com balabanconstanta@yahoo.com Am un contract de intretinere incheiat acum 13 ani cu o doamna de 80 ani pe atunci, in prezenta autoritatii tutelare, cu adeverinta de la medicul de familie, ... (vezi toată discuția)
Mostenire-testament mmxx mmxx Noi suntem 7 frati si ambii parinti au decedat. La moartea tatalui, revenind in localitate, fratele meu mi-a dat o \"foaie\" scrisa si lasata de tatal meu ... (vezi toată discuția)