avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TITLU DE PROPRIETATE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TITLU DE PROPRIETATE

Hristos a Inviat ! O sa incep sa scriu mai detaliat ca sa primesc si un raspuns concret .In luna ianuarie am inceput succesiunea unei mosteniri de pe un titlu de proprietate in care sunt exact 4 mostenitori din care unul e mama mea . In aceasta succesiune am devenit eu si sora mea mostenitori de pe defuncta mama .Acum incep sa scriu despre acest titlu dupa cum urmeaza.
Toti cei 4 de pe titlu sunt decedati ai avand urmasi acest titlu a fost facut in anul 2004 cand toti de pe titlu erau in viata acum dupa tot acest timp in care terenul respectiv nimeni din partea familiei mele nu a stiut de el a iesit la iveala si am inceput succesiunea de pe partea mamei pe parte amiabila si partajarea urmeaza sa fie pe calea judecatoriei pentru ca ceilalti nu vor sa vina si unul din ei a cerut anularea titlului .Precizez ca titlu in original se afla la el terenul a fost pana in anul 2020 la el si folosit de catre el doar ca acum cere anularea titlului mai exact scriu exact ce spune in certificat '' constatare nulitate absolute partiale a titlului de proprietate '' cu toate ca la inceput acceptase partajarea . Intrebarea mea ar fi continui cu partajarea in instanta cu ce drept vine el dupa 16 ani sa anuleze acest titlu si cum a putut formula el in instanta cererea de anulare daca il cheama ca parat si pe fratele sau ?
Cel mai recent răspuns: ionuthau , utilizator 12:19, 21 Iulie 2020
Adevarat a inviat!
Cu ce drept vine el dupa 16 ani sa anuleze acest titlu si cum a putut formula el in instanta cererea de anulare daca il cheama ca parat si pe fratele său?

Banuiesc ca cere anularea partiala a titlului in ceea ce priveste calitatea de proprietar pentru unul sau mai multi, din cei 4 decedaticare figureaza pe titlu.
Probabil ca strategia esta facuta in sensul in care se doreste ca decedatul, de la care a mostenit cel ce a promovat actiunea in constatatea nulitatii, sa ramana singur pe titlu.
Anularea sau constatarea nulitatii, daca este vorba despre nulitate absoluta, poate fi ceruta oricand fiind imprescriptibila extinctiv, bine in conditiile in care exista motive.
Cat priveste partajul judiciar, mergeti inainte sau cereti conexarea cauzelor in functie de situatie, trebuie vazut daca s-au respectat termenele, fie nu, dupa cum va este mai convenabil, fie solicitati interventia in procesul cu constatarea nulitatii, dupa caz. Instrumente exista.
Eu am contactat si un avocat a zis pana nu vine acasa plicul nu se poate pronunta sa vada exact ce cere respectivul mostenitor el are de la tatal lui decedat doua succesiuni in care 2 din frati cedeaza partial adica o casa si o anumita parte din teren dar nu toata suprafata care a lasat mostenire tatal lor si el merge pe premiza asta ca totul este a lui
Eu am contactat si un avocat a zis pana nu vine acasa plicul nu se poate pronunta sa vada exact ce cere respectivul mostenitor ...

A zis bine ce-a zis avocatul.
Va dati seama ca noi, cu atat mai mult, nu putem sa ne pronuntam pe neve.
Buna ziua !au venit hartiile de la judecatorie el cere anularea totala a titlului deoarece zice ca tatal sau e singurul care a formulat cerere si ca el e singurul care trebuie sa mosteneasca . Eu am facut cereri la prefectura si ocpi si am descoperit ca defapt exista cerere facuta de toti fratii in aceeasi data si ca cererea lui in care cerea un anumit numar de hectare i-a fost dat si are si titlu doar pe numele lui
Buna ziua unchiul meu a intentat proces pana la urma si cere inlaturarea lor el nu are facut nici o succesiune de pe raposatul tata ! Intreb are temei legal daca el nu este mostenitor legal ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire indiviziune. MITI78 MITI78 Cum pot deveni proprietarul casei in care a locuit tatal meu avand urmatoarele documente¨: -Titlu de proprietate pe numele bunicului decedat in care mai apar ... (vezi toată discuția)
Teren colectivizare ContSters78406 ContSters78406 Am un titlu de proprietate pe numele tatalui meu decedat. Acest teren a fost colectivizat si tatal meu in anul 2003 a primit acest titlu de proprietate prin ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un teren cu locuinta unde s-a facut succesiunea ... Spicul Spicul Se poate vinde un teren cu locuinta unde s-a facut succesiunea dar nu s-a facut inca partaj ? cea care vinde a dobandit terenul impreuna cu sotul care a ... (vezi toată discuția)