avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Autorizația de circulație provizorie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Autorizația de circulație provizorie

Am o autorizație de circulație provizorie ( numere rosii ) pentru 60 de zile ,expirata in starea de urgenta in 07.05.2020 . Din datele oferite de DRPCIV am înțeles că rămâne valabilă încă 45 de zile după expirarea stării de urgență. Cum starea de urgență a devenit stare de alertă pot circula cu vechea autorizație sau sunt nevoit să îmi i-au o altă autorizație de 30 de zile? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: uidivom2003 , utilizator 08:44, 25 Mai 2020
Bună ziua,

Documentele pentru care s-a prelungit valabilitatea până la încetarea stării de urgență, printre care și autorizațiile de circulație provizorie, pot fi preschimbate în 90 de zile de la încetarea stării de urgență.
Acest lucru înseamnă că, din 15 mai 2020 aveți la dispoziție 90 de zile pentru preschimbare, putând sa faceti acest lucru oricând în aceasta perioada.
Va mulțumesc pentru că mi-ați confirmat ce am presupus. Sper sa nu am probleme cu cei de la MAI pe aceasta tema. O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie circulatie provizorie expirata dupa starea de urgenta eduarddragomir eduarddragomir Daca autorizatia de circulatie provizorie a expirat imediat dupa incetarea starii de urgenta, mai exact pe 20 mai 2020, mai pot circula cu masina inca 90 de ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea documentelor pe perioada starii de urgenta si imediat dupa mvaduva mvaduva Buna ziua, Extras de pe pagina drpciv.ro : <<< In conformitate cu prevederile art.14 din Decretul Președintelui României nr. 195 din data de ... (vezi toată discuția)
Valabilitate permis de conducere expirat imediat după încetarea stării de urgență Silviu Daniel Silviu Daniel Buna ziua! Permisul de conducere imi expira in 18 Mai 2020 dupa incetarea stari de urgenta.Vreau sa va intreb este valabil 90 de zile dupa expirarea stari de ... (vezi toată discuția)