avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... incalcari drepturi
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

incalcari drepturi

salutari tuturor
am nevoie urgenta de un sfat/ajutor
o sa trec direct la subiect

in data de 28 spre 29 august a.c. am avut un mic accident cu scuterul personal
ma intorceam de la un restaurant .. undeva la 10 metri in spatele meu erau colegii mei aflati intr-o masina... la un moment dat le-am facut semn ca sa o ia inainte... si s-a rupt filmul... m-am trezit la spital
a 2-a zi mi-au povestit ce sa intamplat... atunci cand le-am facut semn... am derapat pe sosea (fiind ud pe jos) si am intrat cu roata intr-o bordura fiind aruncat cu capul intr-un stalp apoi am lovit un panou de curent.... colegii mei au fost la udriste si au dat declaratii pana pe la ora 4 dimineata (declaratii in care reiese ca nu am facut pagube materiale sau lovit vre-o persoana) echipajul venit la fata locului.. au chemat ambulanta... m-au dus ei la spital.. etc... apoi au spus ca fapta nu e trecuta ca un accident rutier...
dupa o luna si jumatate am primit prin vecini o citatie in calitate de reclamat ... citatie pe care am primit-o prea tarziu,, am dat telefon si mi-au spus ca o sa primesc alta... la sfarsitul lunii noiembrie m-am trezit cu un taximetrist la poarta care sustine ca i-am lovit masina in acea seara.. si ca sa il despagubesc cu suma de 1000 de lei... i-am spus ca o sa ma interesez si ca o sa ramana sa stam de vorba... (mentionez ca burtosul pe post de taximetrist bronzat avea toate datele mele perrsonale.. serie buletin, adresa, nr inmatriculare cnp... date furnizate de catre politistii de la birul accidente usoare sector 2)
m-am interesat la udriste... nu sunt trecut ca si cum asi fi implicat intr-un accident.. sunt curat din punctu lor de vedere (de la udriste a fost si echipajul in acea seara)
azi am primit iara telefon de la taximetrist... care a inceput sa ma ameninte ca daca nu ii dau banii ...etc injurii ) m-am prezentat la politie cu citatia.... am fost tratat acolo ca pe ultimul infractor... nu a vrut nimeni sa asculte ce am de zis.... i-am spus agentului ca sunt amenintat si ca nu ma pot duce acasa si mi-a zis ca nu e treaba lui si sa sun la 112... drept multumire ca m-am prezentat mi-a scris o alta citatie pe care am semnat-o spunand ca daca nu ma prezint imi da amenda de 1000 lei ( art. 198 C. pr. pen. .... amenda este penala... nu si in cazul meu din cate am citit)
unde si cui ma pot adresa pt aceste abuzuri
1 furnizarea de date cu caracter personal fara acordul meu
2 abuz in functie
3 intimidare
4 punerea in pericol a familiei produse din cauza lor... in momentul in care i-au furnizat datele mele taximetristului)

ce se intampla daca nu ma prezint la data scrisa in citatie?
adica am fost la politie pt ca m-au citat... ca sa ma citeze inca odata??? nici macar nu asculta... le-am spus ca exista martori... etc....

ps taximetristul sustine ca avea masina parcata in momentul accidentului... accident care sa produs la 5 metri de semaforul intersectiei.... deci din start era stationat ilegal... le-am spus ca nu am cu ce sa duc scuterul pana la ei.... si mi-au spus ca sa il imping pana acolo ca pe ei nu ii intereseaza
sunt tratat cu indiferenta si cu incompetenta in acele birouri... asta pt ca taximetristul este prieten de pahar cu majoritatea agentilor din sectie....
Cel mai recent răspuns: omen , utilizator 18:52, 15 Decembrie 2009
In primul rand ,in favoarea dvs.este constatarea politistilor specializati in accidente rutiere,cei de la Brigada Rutiera,in care se stipuleaza ca nu ati produs niciun fel de pagube.
In al doilea rand ,pentru abuzurile ,care considerati ca au fost facute impotriva dvs.,formulati plangere atat la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2 pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor,prev de art.246 c.pen si pentru purtare abuziva a agentului de politie,conf.art.250 c.pen.,cat si la organul superior de politie ,celui din care face parte politistul care instrumenteaza plangerea formulata de acest taximetrist.
Puteti dovedi nevinovatia dvs.,cu copia procesului verbal de constatare al celor de Politia Rutiera si cu copii ale declaratiilor celor care au vazut evenimentul rutier sau prin noi declaratii ale acestora
multumesc de raspuns gabi
astazi la ora 8 trebuia sa ma prezint la sectia accidente usoare sector 2 conform citatiei primite aseara... nu m-am prezentat dar am sunat, am vorbit cu un agent care "parea" mai cu capul pe umeri, i-am explicat situatia in care ma aflu i-am spus ca am dat aseara o declaratie si mi-a spus ca nu are niciun rost sa mai dau inca o declaratie astazi si ca sa revin pe data de 21 dec cand va fi la birou agentul Soare Ion (cel care se ocupa de caz)
i-am spus aseara agentului de politie care mi-a luat declaratia ca sunt amenintat cu rapire/moarte de catre reclamant si a spus ca nu-i treaba lui si ca sa sun la 112
nici macar nu a vrut sa mentioneze in dosar acest lucru... nu era de tatoria lui sa sesizeze aceste lucruri? eu sunt al nimanui... nu am niciun drept chiar daca sunt reclamat.

furnizarea catre reclamant a datelor mele personale de catre agentii de politie se incadreaza in art. 196 avand in vedere amenintarile si santajul facut de reclamant?
(Art. 196 - Divulgarea secretului profesional
Divulgarea, fara drept, a unor date, de catre acela caruia i-au fost încredintate, sau de care a luat cunostinta în virtutea profesiei ori functiei, daca fapta este de natura a aduce prejudicii unei persoane, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate.
Împacarea partilor înlatura raspunderea penala.)
In privinta datelor personale,toate bune si frumoase,dar trebuie sa dovediti ca s-au facut publice si cine le-a facut publice pentru ca fapta incriminata de dvs.sa poata fi si probata.
am sunat astazi la ANSPDCP si mi-au spus sa depun o sesizare la DGPMB, si in timp de pana la 15 zile ar trebui sa primesc un raspuns, daca nu primesc niciun raspuns ori nu este un raspuns pozitiv, atunci pot sa depun plangerea la ei, care o sa faca cercetari .. si ca pot chema in judecata operatorul care nu mi-a respectat drepturile ori mi-a produs un prejudiciu prin prelucrare ilegala a datelor si ca dreptul de a adresa justitiei este gratuit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pv de contraventie contestat/ masina reclamant reparata pe rca-ul meu mmhabian mmhabian Buna ziua, in mai 2013 am fost reclamata ca am lovit masina parcata langa a mea. Proprietara si-a gasit masina lovita si m-a reclamat pe mine. Masina mea era ... (vezi toată discuția)
Accident circulatie viorex2 viorex2 Buna ziua , am o nelamurire cu un accident de circulatie dintre un taximetrist si un participant la trafic. La o intersectie semaforizata , un agent de politie ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni tudoradrian94 tudoradrian94 Un taxi m-a lovit pe trecerea de pietoni, semaforul pentru trecerea de pietoni nefunctionand . Taximetristul m-a luat in masina lui si m-a dus la o sectie ... (vezi toată discuția)