Un taxi m-a lovit pe trecerea de pietoni, semaforul pentru trecerea de pietoni nefunctionand . Taximetristul m-a luat in masina lui si m-a dus la o sectie de politie sustinand ca eu am trecut pe rosu( a2a zi am fost sa verific semaforul si am facut o poza ca nu funtiona), dupa care am fost la spital asteptandu-ma un politist ,mi-a pus o serie de intrebari ,dupa care mi-a spus ca acest caz nu este asa de grav .m-a pus sa semnez o declaratie in care pot face plangere in 3 luni de zile,si mi-a spus ca pot pleca acasa ca este foarte aglomerat la spital pentru alte analize (radiografie)si ca ma vor suna ei.Mentionez ca piciorul a intrat sub roata taxiului ,si ma aflam spre sfarsitul traversarii pe trecerea de pietoni. Taximentristul a plecat acasa linistit, iar lucrurile l-a mine s-au complicat nu mai pot merge, piciorul ma doare ingrozitor. Nu am depus plangere.
Ce pot sa fac? Doresc ca acel taximetrist sa imi plateasca recuperea piciorului? Se poate obtine ceva?
In primul rand taximetristul avea obligatia sa anunte politia si nu sa va plimbe prin oras la vreo sectie de politie unde are el cunostinte.
Depuneti plangere impotriva acestuia in termenul prevazut de lege si descrieti faptele exact cum s-au intamplat. Pentru taximetrist se poate lua in considerare infractiunea de parasire a locului accidentului fara incuviintarea organelor de politie. Politia trebuia sa mearga la locul accidentului si sa desfasoare cercetari la fata locului.
Aveti in vedere ca cheltuielile de spitalizare in cazul accidentelor de circulatie nu se deconteaza de catre Casa de Asigurari de Sanatate chiar daca sunteti asigurat, ele se platesc de catre cel vinovat de producerea accidentului iar daca nu depuneti plangere impotriva lui atunci le veti plati personal. Intrucat au aparut complicatii este posibil sa aveti nevoie de ingrijiri pe o periaoda mai mare de timp, pentru recuperare, iar toate "costa".
La spital nu v-au facut investigatii, radiografii?
Mergeti la spital, informati ca ati revenit ca urmare a faptului ca aveti complicatii in urma unui accident rutier si solicitati eliberarea unei certificat medico-legal pe care il veti depune impreuna cu plangerea penala la politie, certificatul il puteti depune si mai tarziu, trebuie sa va incadrati in termenul de 3 luni.
Verificati in zona in care s-a produs accidentul daca exista camere de supraveghere.