avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract donatie

Buna ziua. Am lucrat in strainatate cativa ani, timp in care am trimis fratelui meu banii castigati de mine pt a i investi. Astfel el a cumparat 1 garsoniera pe numele lui, cu banii mei, iar dupa ce m am reintors in tara mi a trecut o pe numele meu printr un act de donatie. Din cate am citit despre actele de donatie, acestea pot fi atacate in instanta. Intrebarea mea e: ce solutie exista in cazul acesta pentru a fi sigura ca nu imi va lua proprietatea? Sa ii donez fratelui garsoniera si apoi sa mi o vanda mie? Exista vreo suma minima (simbolica) pt un astfel de contract de vanzare cumparare?
Cel mai recent răspuns: Hapciu1 , utilizator 16:39, 25 Mai 2020
eu zic sa lasati lucrurile asa.Nu vad ce l ar determina pe fratele dv.sa atace donatia.Si cred ca ati pastrat din chitantele sau dovezile prin care ati trimis bani pe numele fratelui.
Multumesc pt raspuns

avocat a scris:

eu zic sa lasati lucrurile asa.Nu vad ce l ar determina pe fratele dv.sa atace donatia.Si cred ca ati pastrat din chitantele sau dovezile prin care ati trimis bani pe numele fratelui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare sau donatie miro56ro miro56ro buna seara mama mea este unic propietar al unei garsoniere. Poate sa-mi vanda sau sa-mi doneze garsoniera in conditiile in care eu mai am un frate ? Pe ... (vezi toată discuția)
Acte de instrainare casa anne20 anne20 Buna ziua , Va rog sa imi spuneti daca se poate face act de donatie pe o casa intre 2 frati cand exista si un al 3-lea sau trebuie act de vazare ... (vezi toată discuția)
Donatie intre frati mariaxxx mariaxxx Buna ziua. Vreau sa cumpar un imobil de la fratele meu (imobil pe care fratele l-a dobandit prin donatie de la parintii nostri, suntem 2 frati). Fratele este ... (vezi toată discuția)