avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general BILANT CONTABIL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

BILANT CONTABIL

Sunt lider al unei organizatii sindicale,care functioneaza ca organizatie juridica de sine statatoare.Fondurile banesti ale sindicatului provin din incasarea de 1% din salariul brut lunar.Anual am fost obligati sa depunem la FISC-bilantul contabil.CE CADRU LEGAL TREBUIE INTREPRINS CA SA NU MAI DEPUNEM BILANTUL CONTABIL LA FISC?Mentionez ca in prevederile statutului propriu nu avem activitati economice si fondurile banesti sunt folosite pt. ajutoare materiale.CE prevedere trebuie sa contina Statutul Sindicatului pt. a nu mai depune Bilantul la organele fiscale?
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2009
Mihaill, utilizator
Cel mai recent răspuns: LUST EXPERT , Consultant fiscal 13:32, 15 Decembrie 2009
Extras din legea 82 a contabilitatii:

"Art. 1. - (1) Societatile comerciale, societatile/companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, societatile cooperatiste si celelalte persoane juridice au obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitatea proprie, respectiv contabilitatea financiara, potrivit prezentei legi, si contabilitatea de gestiune adaptata la specificul activitatii.

(2) Institutiile publice, asociatiile si celelalte persoane juridice cu si fara scop patrimonial, precum si persoanele fizice care desfasoara activitati producatoare de venituri au, de asemenea, obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitatea proprie, respectiv contabilitatea financiara si, dupa caz, contabilitatea de gestiune. "

In afara de cazul in care nu mai aveti activitate mie mi se pare ca va trebuii sa organizati evidenta contabila si sa depuneti bilant.
pt organizatia sindicala TB depus bilant deoarece prin obtinerea cotizatiilor sunt efectuate operatiuni economice - activitate au de la inceputuri si articolul mentionat anterior este corect - se depune bilant certificat de expert contabil .
Chiar daca nu mai este nici un fel de activitate.atit timp cit organizatia exista bilantul trebuie depus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de contabila? ContSters83016 ContSters83016 Buna ziua tuturor ,sunt PFA platitoare de tva si as dori daca in cazul meu am nevoie de contabil pt vreo semnatura sau stampila ?deoarece eu am inteles ca nu ... (vezi toată discuția)
Depunere bilant anual rusramona rusramona Va rog daca se poate sa ma lamureasca cineva in privinta unui aspect. Am depus in noiembrie actele de dizolvare, nu stiu daca pot depune etapa de lichidare ... (vezi toată discuția)
Inventariere pt intrep. individuala gabi 27 gabi 27 SI INTREPRINDERILE INDIV. TREBUIE SA FACA LISTE PT INVENTARIERE LA SFARSIT DE AN SAU CEVA DE GENUL...???????????:help::help::help: (vezi toată discuția)