avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pedeapsa pentru plaga prin injunghiere cu un obiect ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pedeapsa pentru plaga prin injunghiere cu un obiect ascutit

Locuiesc in Constanta.Sunt un om..vreau sa cred..normal.Pensionar pe caz de boala..Sufar de spondilita anchilozanta,coxartroza bilaterala,etc.etc.Traiesc impreuna cu sotia,cei doi copii de 24 si respectiv 22 de ani,soacra si un nepot de 13 ani intr-un imobil compus din doua camere(locuinta sociala)..In urma cu 4 zile.Mai exact..pe data de 11 decembrie,anul curent.O familie de turco-rromi invecinata,locatari ai unui imobil invecinat...Au sarit la bataie si ne-au atacat in curtea imobilului unde domiciliem cu bate si cutite.Avand ca fond ocuparea abuziva a unui spatiu de locuit aflat in curtea unde domiciliez..si unde fostul chirias a decedat..Din primavara acestui an mai sus mentionata familie a pus stapanire pe curtea respectiva.Episoade presarate cu injuraturi si insulte persista din luna mai a acestui an.Dar sa revin la incident.....In urma acestuia..sotia mea,baiatul si soacra au fost injunghiati de doi din membrii acestei familii...o femeie si un barbat..El..in varsta de aproximativ 28,30 de ani.fost recidivist,cu antecedente penale majore...si-a inceput activitatea infractionala in jurul varstei de 17 ani..cand..a si fost incarcerat pentru prima oara pentru..Viol in grup si sechestrare de persoana.Au urmat talharia,furtul si celelalte activitati conexe ale unui infractor versat.
Ce vreau de fapt sa aflu este sub ce incidenta intra faptele celor doi..respectiv injunghierea,agresiunea fizica si verbala..terorizarea familiei mele..etc..Mentionand ca dosarul este in derulare si cercetarile continua,autoritatile nefacand nimic pentru a-i retine pe faptuitori.Noi suntem in permanent pericol..desi de atunci este liniste..Astazi cei trei membrii ai familiei mele vor fi examinati de medicinal legala ca urmare a intepaturilor de cutit.Subliniez..Sotia a fost intepata sub omoplat,stanga..la coaste.Baiatul in pulpa piciorului stang..Mama sotiei mele in figura..cu o taietura ce tine de la baza nasului la gura..aceasta fiind si diabetica cu necesar de insulina...Daca pot afla ce pedeapsa vor primi acestia si care este minimul acesteia...ar fi extraordinar..Deci...Care ar fi minimul pedepsei cu care se vor pricopsi cele doua oratanii..avand in vedere antecedentele acestora.?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriel Florea , utilizator 14:00, 16 Decembrie 2009
Vedeti dvs , in cazul acesta este vorba de savarsirea mai multor infractiuni , fiind un concurs de infractiuni! Eu vad urmatoarele fapte: asociere in vederea savarsirii de infractiuni , constituirea unui grup infractional , amenintare si tentativa de omor calificat! Nu are rost sa incerc o incadrare juridica pe pedepse fiindca nu am de unde sa stiu sub aspectul caror infractiuni sunt cercetati cei 2(femeia si barbatul).
Ati scos certifcatele medico legale de la INML? Cate zile de ingrijiri medicale au persoanele vatamate?
Ati facut sesizare la parchet pentru a arata faptul ca va simtiti viata amenintata si ca vecinii sunt in continuare periculosi dand semne de potentiala violenta? Cereti procurorului sa ia masurile prevazute de lege pentru protejarea dvs!
Succes!
De acord cu colegul , si in afara de aceasta , vad ca urgenta si elucidarea situatiei locuitului celor 2 acolo. Daca ei locuiesc in mod abuziv , sesizati si autoritatile , primaria , pentru a le pune in vedere sa paraseasca locul ocupat ilegal.
Apoi, incercati sa stati deoparte, fara a-i provoca, pana ce organele de cercetare vor finaliza urmarirea penala, fiindca cine stie daca ei nu va vor agresa din nou. Totusi, asa cum va intreaba si Mihai , ati mentionat in fata organelor de ancheta, faptul ca va simtiti permanent nesiguri , amenintati? daca nu ati facut-o, va rog sa puneti in vedere anchetatorilor sa ia masuri in acest sens.
Multumesc pentru sugestie.Intentia de a inainta o plangere catre procuratura am avut-o initial.Inainte de a depune o alta la sectia de politie...ce deruleaza in prezent cercetarile.Am considerat normal ca cei in drept ..aici vorbind despre politie..sa faca acest lucru,avand in vedere gravitatea faptelor comise de catre cei doi.Voi lua aceasta masura urgent..deoarece nu misca nimeni..e liniste si pace.Iau in considerare si modul in care a decurs contactul cu autoritatile in momentul savarsirii infractiunii.Acestia nu au catadicsit sa caute obiectele cu care au fost comise taieturile.Nu au adunat nici-un fel de proba.Iar porumbeii zboara nederanjati prin zona ca si cand..nici rahat nu au mancat...nici gura nu le miroase..
Multumesc nespus de mult inca o data pentru ajutor...
La recomandarea de a anunta administratorii imobilului.R.E.A.E.D.P.P.Constanta prin puterea cu care sunt investiti de catre primaria municipiului Constanta..Am facut acest lucru de vreo 10 ori..pe diferite cai.#-oAm ajuns cu sesizarea si la Presidentia Romaniei.Acestia au returnat memoriul prefecturii Constanta..care mi-a sugerat sa angajez un avocat.:OAvand in vedere situatia financiara..extrem de fragila a familiei,sanatatea si celelalte ce decurg automat din aceasta...ma vad nevoit sa renunt.Sa lupt cu cine?Cu morile de vant?Relatia dintre cei in drept,autoritati locale,politie,prefectura etc...si turco-rromi..in Constanta fiind acea de evitare pe toate caile..Evitare ce mentine starea de pericol permanent in care se afla cei ce sunt lipsiti de putere din toate punctele de vedere.
Multumesc oricum...pentru sugestie..!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2009
Gabriel Florea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare cu moartea madasey16 madasey16 sunt intr-o situatie foarte dificila si nu stiu cum e mai bine sa procedez. Sunt amenintata cu moartea de sotul cumnatei mele. ca sa va explic mai bine ... (vezi toată discuția)
8-9 zile ingrijiri medicale gaitanauras gaitanauras ma numesc adrian si am o problema delicata , va rog sa ma ajutati cu raspuns; ... (vezi toată discuția)
Reclamatie ptr.injurii si calomnii popescuelena77 popescuelena77 De un an de zile sunt injurata si calomniata de o vecina pe care stiu doar cum o cheama.Nu avem nici un fel de relatie de prietenie,nici macar de salut.Acum ... (vezi toată discuția)