avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... 8-9 zile ingrijiri medicale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

8-9 zile ingrijiri medicale

ma numesc adrian si am o problema delicata , va rog sa ma ajutati cu raspuns; am fost atacat cu un cutit de sotia mea si cumnata mea impreuna cu cumnatul meu am fost la iml si mi-am scos certificat medico legal 8-9 zile ingrijiri medicale,cu ce se pot alege ei?cu dosar penal sau
amenda? ma incadrez la vatamare corporala? Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: gaitanauras , utilizator 10:10, 15 Februarie 2012
Articolul 180 cod penal are urmatorul cuprins:”(alin.1)Lovirea sau orice alte acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda. (alin. 2) Faptele prevazute la alin. 1 savarsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amenda.”

Iar aliniatul 2 spune ca:

Faptele prevazute la alin. 1 savarsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amenda.”

Daca medicul legist a apreciat insa ca viata dvs. a fost pusa in pericol, incadrarea juridica ar putea fi cea de tentativa de omor.
Daca in urma agresiunii s-ar intampla sa vi se pricinuiasca o vatamare care sa iaba ca urmare o infirmitate permanenta, peierderea unui simt sau organ,ori puerea in primejdie a vietii dvs., ar putea fi vorba deaspre infractiunea de vatamare corporala grava.

Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Asa cum a aratat si @legally, va putea fi angajata raspunderea penala sub aspectul savarsirii infractiunii de loviri sau alte violente, incriminata de art . 180 din Codul penal.

Avand in vedere ca sotia dumneavoastra a exercitat activitatea infractionala, este savarsita varianta agravata a infractiunii.


Impacarea partilor inlatura raspunderea penala , chiar daca opereaza pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti, chiar in etapa recursului procesului penal.

Va puteti constitui parte civila, in vederea recuperarii prejudiciului cauzat, conform raspunderii civile delictuale, actiunea civila fiind alaturata celei penale.


Partea vatamata se poate constitui parte civila oricand in etapa urmaririi penale sau pana citirea actului de sesizare, a rechizitoriului, in etapa judecatii procesului penal.


Poate fi retinuta si tentativa la infractiunea de omor calificat, daca rezolutiunea infractionala este concretizata in suprimarea vietii dumneavoastra.


In functie de mobilul infractiunii, scopul acesteia, imprejurarile in care a fost realizat elementul material al infractiunii, va fi stabilita incadrarea juridica.



va mutumesc frumos ptr raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articolul 180 c.pen. dragomir_irina dragomir_irina Procesul meu penal s-a incadrat sub Articolul 180, Codul Penal. Prin urmare as dori sa aflu detalii cu privire la acest articol. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal 12-14 zile ingrijiri medicale. incadrare juridica si pedeapsa? z3nyt z3nyt Buna seara, As dori sa aflu cateva detalii despre incadrarea juridica si pedeapsa pe care o risca un agresor asupra unor membrii ai familiei. Una din ... (vezi toată discuția)
Agresiune, pierderea unui dinte eleodor-popescu eleodor-popescu Buna ziua. In urma cu cateva zile am fost agresat de catre o persoana. In urma loviturilor au rezultat mai multe echimoze, precum si dintele 24 spart care a ... (vezi toată discuția)