avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestare in instanta a hotararii partidului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestare in instanta a hotararii partidului

Am fost dat afara din partid si, conform Codului administativ, odată cu pierderea calităţii de membru al partidului politic pe a cărei listă am fost ales, îmi încetează şi mandatul de consilier local.

Hotărârea de excludere a partidului (decizie a curţii de arbitraj dată în soluţionarea recursului, definitivă şi executorie, conform statutului partidului) pot să o atac în inatanţă? Dacă da, în baza cărui temei legal şi în ce termen?

Menţionez că în statut nu scrie nimic de vreo cale de atac la instanţa de judecată.
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2020
exco, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:08, 26 Mai 2020
Nu as vrea oricum sa angajez un avocat. Ma intereseaza doar daca poate cineva sa imi indice un temei juridic in baza caruia sa contestez la instanta hotararea partidului.

Conform art. 16 alin. 3 din Legea partidelor nr. 14/2003, "Dobândirea sau pierderea calităţii de membru al unui partid politic este supusă numai jurisdicţiei interne a partidului respectiv, potrivit statutului partidului" dar, prin Decizia nr. 530/2013 a CCR, s-a constatat ca acest text legal este neconstitutional.
Daca nici "politicieni"i care au mai ciugulit cate ceva indiferent ca au fost consilieri locali la bascauti sau poploaca nu.inteleg sa isi angajeze av ce sa mai vorbim de oamenii de la sat care consumă moana ca să prindă putere. .Faptul că ați făcut dreptul la ff sau aveti ceva cunostinte nu inseamna ca puteti sesiza subtilitățile unui proces de acest gen care necesita o anume specializare într-o anume ramura a dreptului. Oricum este alegerea dvs....
Multumesc de pareri si opinii:)

Totusi, stie cineva un temei legal si un termen?
Cu ce ati gasit va puteti descurca.
Nu cred ca instanta o sa va ia prea tare la puricat cu temeiul juridic.
Daca aveti motive temeinice si partidul a procedat in mod nelegal si netemeinic nimic nu va impiedica sa obtineti castig de cauza.
Daca, prin absurd, instanta v-ar lua la puricat va puteti angaja avocat si acesta in mod normal ar trebui sa se descurce.

Eu am studiat foarte mult vechea lege a partidelor politice pentru ca la acel moment ma interesa...
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul excuderi unui membru din partid, ce sanse are acesta de a ramine consilier local? ionelpop ionelpop In cazul excluderi unui membru din partid, ce sanse are acesta de a ramine consilier local? Ce poate face Consiliul Local pentu a sprijini acesta ? (vezi toată discuția)
Excludere consilier local Romică Stoica Romică Stoica Care este prevederea legislativa care stipuleaza ca acel consilier local ce este exclus din partid este exclus si din functia de consilier loca? (vezi toată discuția)
Pierderea calitãþii de consilier local clarias clarias Bună seara.Am şi eu o nelămurire-dacă unui consilier local i se retrage sprijinul politic de către partidul pe listele căruia a candidat(este exclus din ... (vezi toată discuția)