avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detalii reducere saptamana de lucru de la 5 la 4 zile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detalii reducere saptamana de lucru de la 5 la 4 zile

Masura de reducere a saptamanii de lucru se poate aplica doar pentru o parte dintre angajati?
Ziua considerata nelucrata trebuie sa fie una singura pentru toti angajatii carora li se aplica masura sau poate sa difere pe grupuri de angajati, pentru a nu perturba bunul mers al activitatii?
Cel mai recent răspuns: corina.slav , utilizator 09:53, 27 Mai 2020
Masura de reducere a saptamanii de lucru se poate aplica doar pentru o parte dintre angajati.
Ziua considerata nelucrata nu trebuie sa fie una singura pentru toti angajatii carora li se aplica masura . Acesta poate sa difere pe grupuri de angajati.
Multumesc pentru raspunsul prompt!
Inca o lamurire, daca se poate. Aceasta masura se poate lua in conditiile in care se estimeaza reducerea activitatii din cauza conditiilor economice, tehnologice, etc., pe o perioada mai mare de 30 de zile lucratoare. Asta inseamna ca automat reducerea saptamanii de lucru trebuie facuta pe o perioada de cel putin 30 zile lucratoare sau o putem aplica, de ex,. pentru 3 saptamani si daca consideram ca situatia s-a imbunatatit, se poate reveni la programul de lucru normal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii, durata de lucru lucyll lucyll Reducerea timpului de munca de la 5 la 4 zile saptamanal trebuie justificata ? se poat aplica in acelasi timp: -scaderea salariului de baza la \"n\" angajati ... (vezi toată discuția)
Codul muncii, reducerea duratei de munca lucyll lucyll Buna seara, Conform Codului muncii, angajatorul poate reduce durata de munca de la 5 la 4 zile lucratoare / saptamana, cu reducerea corespunzatoare a ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim in baza art.52 codul muncii vrusu vrusu Buna ziua , Cum se va proceda in ceea ce ii priveste pe salariatii aflati sub incidenta art. 52(3) din Codul muncii carora li s-a redus timpul de lucru de ... (vezi toată discuția)