Unul dintre partenrii pentru care scriu articole nu mi-a specificat in contract daca suma de plata este neta sau bruta. Mi-a virat in cont suma din contract, suma despre care mi-a spus verbal ca este bruta.
Ce fac cu acest contract? il pot declara eu la venituri din drepturi de autor? (nu cred ca partenerul ar fi de acord sa faca vreo anexa la contract).
Veniturile din drepturi de autor pentru care s-a retinut de catre cesionat impozitul pe venit, mai trebuie declarate in declaratia unica?
Pot incasa venituri din drepturi de autor fara sa am o forma de organizare?
Daca acest venit a fost incasat in anul 2019 pe contractul din drepturi de autor, veti depune dumneavoastra declaratia unica pentru inchiderea anului 2019 (acum pana la 30 iunie 2020). Acest venit pentru dumneavoastra e venit brut.
Puteti obtine venituri de acest fle doar in baza contractului, fara a avea o forma de organizare.
Daca platitorul de venit este persoana juridica sau alta entitate care prin lege e obligat sa-si tina singura contabilitatea, atunci va va retine el la sursa impozitul, il va plati si il va declara la finante in numele dumneavoastra. Nu veti mai depune dumneavoastra declaratia unica pentru acest venit primit care e venit net.
Va rog sa cititi in codul fiscal art. 70 la 73 care reglementeaza veniturile din proprietate intelectuala.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.