avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Onorariu avocat
Discuție deschisă în Executare silită

Onorariu avocat

Buna ziua,
Baietelul meu are o renta lunara hoatarata de instanta care nu se plateste.Dl avocat impreuna cu executorul imi recupereaza banii o data pe an.Dl avocat are un onorariu care se vireaza la mine in cont de fiecare data cand se face executarea. L-am intrebat daca pot sa ii virez in cont banii dar a spus ca nu pentru ca el a emis o factura si chitanta care este la dosar.Intrebarea mea este cum dovedesc ( in cazul in care ar fi nevoie) ca am platit onorariul daca eu nu primesc nici un act ?
va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: carmencita76 , utilizator 07:54, 27 Mai 2020
Buna ziua,
Cred ca puteti face plata online si pastra copiile de pe extrasele de cont.
Da "Detalii" puteti trece: Onorariu executare silita dosar nr....
exact asta e problema, nu pot sa ii virez banii.Asa am vrut si eu. Dar raspunsul a fost ca exista o chitanta la dosar. Dar chitanta ,ma gandesc ,este pe numele celui care plateste onorariul adica al celui executat. Nu ar trebui executorul sa vireze banii in contul avocatului direct si nu in contul meu?
Pai dvs. sunteti clientul. Normal, avocatul va factureaza dvs.. Transmite factura catre executor cu titlu de cheltuiala. Daca nu l-ati platit inca si a emis factura si chitanta, va trebui sa ii achitati in mana. Puteti sa ii solicitati un duplicat al documentelor. In mod normal, o factura si o chitanta sunt in contabilitate si una la client. La instanta, in copie.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este normal ca banii câștigați într-un proces să fie virați la executorul judecătoresc și la avocatul care m-a reprezentat? Livan Livan Avocata mea mi-a zis ca trebuie sa fac cu dumneaei o procura notariala in care sa scriu ca sunt de acord ca bani sa mii vireze pe card si onorariu care i l-am ... (vezi toată discuția)
Stingere datorie avocat niki27 niki27 Cum imi stig datoria catre un avocat care m-a reprezetat la diverse procese, daca el si-a incasat banii din contulexecutorului jdecatoresc? Am facturi emise ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes poate fi ,,cheltuiala de judecata''? Simona Maria Simona Maria Buna ziua! Sunt avocat de putin timp si am urmatoarea situatie: am stabilit un onorariu de succes cu clientul; ajung in faza de executare si executorul imi ... (vezi toată discuția)