avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Vechime în specialitatea studiilor
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Vechime în specialitatea studiilor

Va rog sa îmi spuneți baza legală pentru a considera vechime în specialitatea studiilor concediul de creștere a copilului.(se ia în calcul sau nu)
Cel mai recent răspuns: janapress , utilizator 11:27, 6 August 2020
Am găsit răspuns:
www.avocatnet.ro/articol_273...
MariaBizau a scris:

Va rog sa îmi spuneți baza legală pentru a considera vechime în specialitatea studiilor concediul de creștere a copilului.(se ia în calcul sau nu)

OG 57/2020 - Codul Administrativ Art. 514 - Suspendarea raportului de serviciu la iniţiativa funcţionarului public
(1) Raportul de serviciu se suspendă la iniţiativa funcţionarului public în următoarele situaţii:
a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani, în condiţiile legii;
.........
(4) Perioada în care funcţionarul public de execuţie a avut raporturile de serviciu suspendate potrivit alin. (1) lit. a) - d) şi j) constituie vechime în gradul profesional al funcţiei publice de execuţie pe care funcţionarul public o deţine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare/angajare functionar public buna ziua! am mai multe intrebari, multumesc anticipat pentru ... carmen170265 carmen170265 buna ziua! Am mai multe intrebari, multumesc anticipat pentru raspuns! Se mai poate suspenda un functionar public in actualul context legislativ?Care sunt ... (vezi toată discuția)
Procedura prelungire concediu crestere copil pana la 2 ani alecualinamaria alecualinamaria Buna ziua... Sunt functionar public si doream sa aflu cum pot sa prelungesc concediul de crestere copil pana la 2 ani, daca am ales in aprilie cand am nascut ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata editaama editaama un functionar public cu o vechime de 11 ani in administratie poate avea concediu fara plata ca in invatamant timp de un an, sau de mai putin? este ... (vezi toată discuția)