avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TESTAMENT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TESTAMENT

BUNA ZIUA.
CARE E MODALITATEA INTRE SOTI CA LA DECESUL UNUIA ,CELALALT SA POATA MOSTENI TOTUL DOAR SOTUL SUPRAVIETUITOR,TINAND CONT CA NU AU COPII.,DAR CEL CARE A DECEDAT ARE MAMA CARE TRAIESTE,DAR LOCUIESTE SEPARAT , CUM SE PROCEDEAZA?SE FACE TESTAMENT INTRE SOTI PE PERIOADA CASATORIEI,SOTUL MOSTENITOR TREBUIE SA FACA SUCCESIUNE SAU POATE MOSTENI TOT FARA A DESCHIDE SUCCESIUNE ,DOAR IN BAZA UNUI TESTAMENT?MULTUMESC.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2020
ionescumaria13, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:21, 27 Mai 2020
Soții să își facă testamente reciproce.
Din punct de vedere legal, mamă este moștenitor rezervatar, astfel încât poate solicita reductiunea testamentului.
Însă probabil la acel moment nu va mai fi in viata sau va avea o vârstă mult prea înaintată.
Testamentul nu este act de proprietate. La deces, va trebui dezbătută succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine sunt mostenitorii Sophiam Sophiam Buna ziua! Matusa mea dupa mama are 84 ani. Nu are copii, este vaduva si rudele cele mai apropiate suntem noi, eu si fratele meu. Nu mai exista alte matusi ... (vezi toată discuția)
Testament! dupa decesul unuia din soti nu s-a facut succesiunea ... 1966 1966 Buna ziua! Dupa decesul unuia din soti nu s-a facut succesiunea iar sotul supravietuitor doreste sa faca testament unuia din cei doi copii, care il ingrijeste ... (vezi toată discuția)
Despre succesiunea soților fără copii divele divele despre succesiune doi soti casatori din care sotul moare lasand apartamentul pe care l-a avut inainte de casatorie. Nu au copii. Cine vine la succesiune si ... (vezi toată discuția)