avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata in medical?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata in medical?

In data de 10.11.2009 am suferit o interventie chirurgicala de urgenta fiind in concediu medical pana in 08.12.2009.Intre timp a aparut Legea 329 .La salariul pe care l-am luat ieri am constatat ca mi-au fost retinuti bani ,desi nu am beneficiat de zile fara plata.Este legal?Daca nu,va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac.Precizez ca sunt politist.
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 12:30, 15 Decembrie 2009
Concediul medical suspenda CIM. Pe perioada acestuia primiti numai indemnizatia de baza cf. legii speciale de salarizare, In acelasi timp, concediul fara plata se acorda conform art.10 pct (3) din L.329/2009: " (3) Modalitatea de aplicare a masurilor prevazute la alin. (1) se stabileste cu acordul salariatului, dupa consultarea organizatiilor sindicale sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor. "
Daca nu v-ati dat acest acord, atunci nu s-a respectat legea.
Incercati initial o posibilitate administrativa de rezolvare (cu conducerea institutiei), iar daca nu reusiti, puteti alege si calea actiunii in instanta.
Legea 329

Art. 10
(1) In vederea incadrarii in constrangerile bugetare determinate de situatia de criza economica, in perioada octombrie—decembrie 2009, conducatorii autoritatilor si institutiilor publice, indiferent de modul de finantare, au obligatia de a diminua cheltuielile de personal, in medie cu 15,5% lunar, prin aplicarea uneia dintre urmatoarele masuri:
a) sa acorde personalului propriu, indiferent de statutul acestuia, zile libere fara plata pentru o perioada de pana la 10 zile lucratoare;
b) sa reduca programul de lucru;
c) sa dispuna o masura ce combina alternativele prevazute la lit. a) si b);
d) alta masura cu efect echivalent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificare mircea_ghe84 mircea_ghe84 Va salut! Dupa cum stiu toti, a aparut Legii 339/2009 - privind reorganizarea unor institutii si autoritati publice. La ART. 10 se spune: (1) In ... (vezi toată discuția)
Zile libere lucrate ºi neplãtite? Popescu Sofia Popescu Sofia soţul meu este funcţionar public şi se vehiculează ideea că vor trebui să lucreze în ½zilele libere neplătite½ şi vor trebui să îşi dea acordul ... (vezi toată discuția)
Legalitatea celor 8 zile fara plata ContSters44693 ContSters44693 Buna ziua! As vrea sa stiu exact denumirea si numarul legii mult discutate de cateva luni, prin care suntem obligati, bugetarii, sa luam 8 zile fara ... (vezi toată discuția)