avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cand nu plateste asigurarea?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cand nu plateste asigurarea?

Daca cineva a provocat intentionat un accident cu masina si se poate dovedi asta. Plateste asigurarea lui, dar cere bani de la el inapoi sau este asigurarea obligat sa plateste si daca a facut intentionat accidentul?
Din cate stiu... plateste asigurarea si apoi se poate indrepta impotriva celui asigurat pentru recuperarea prejudiciului, daca se constata culpa exclusiva a acestuia si reaua vointa.
Asiguratorul poate depune plangere penala si nu plateste nimic pana se solutioneaza dosarul.
Multumesc. Adica daca a facut intentionat accident nu plateste paguba sau dece nu plateste? Ca e clar ca e vina lui ca in nici un caz o sa iasa ca el nu e devina.
Adica pentru mine este mai bine sa nu spun la asigurarea ca a facut accident intentionat? Ca politia a spus clar ca e vina lui. Dar asa cum sa intamplat cu dovezi si totul, este si clar ca a facuto intentionat.
Daca v-a lovit intentionat, trebuie sa depuneti plangere penala impotriva lui.
Mergeti la un avocat si discutati in detaliu cazul dvs pentru o analiza corecta.

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru rca Iulica popica Iulica popica Buna ziua, Am fost implicat de curand intr un accident auto cu 3 vehicole implicate. Mai exact am fost prins la mijloc. Am mers la politie, vinovatul si a ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala giuliag giuliag Buna ziua ,am si eu o problema :mama mea a avut un accident de masina acum 2 saptamani.S-a desfasurat dupa cum urmeaza :ea vira la stanga ,legal si un alt ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)