avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ce soluție există?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ce soluție există?

Bună ziua
Locuiesc într-un municipiu al jud. Vaslui in care, in urma unui proiect european, 99% din strazi au fost asfaltate, cu excepția catorva printre care si strada pe care stau. Mentionez faptul că pe această stradă sunt toate utilitățile, se află in zona I a localității, iar jumătate din ea este deja asfaltată. De asemenea mai pot preciza faptul ca au fost făcute mai multe demersuri la primarie, atât in scris cat si verbal prin intermediul audientelor,dar nu am primit nici un răspuns.
Deci, intrebarea mea este dacă si cum putem obliga primăria sa asfalteze respectiva portiune din stradă?
Va mulțumesc, aștept răspuns.
Cel mai recent răspuns: Sepiaprovs , utilizator 21:11, 2 Iunie 2020
nu puteti obliga primaria, doar o puteti convinge
Multumesc pentru sfat, dar ați putea fi mai explicit?
lucrarile publice se executa in urma unor decizii zise de oportunitate, iar in urma acestora vor ramane intotdeauna oameni nedreptatiti/ nemultumiti, etc.
daca mecanismul decizional a fost unul legal, el sau nu poate fi atacat in contencios, sau petentul va pierde. cam asta e cu obligarea.
in ceea ce priveste convingerea, e o chestie care tine de persoane si nu de legislatie
Ok. Înțeleg foarte bine mecanismul, dar in cazul prezentat este vorba de o lucrare pe fonduri europene ce trebuia executată și nu a fost făcută decât pe jumatate. In sensul că jumatate de stradă asfaltată si jumătate nu, cu toate ca in proiect si in finantare era toată strada. Asta este problema.
Mulțumesc încă o dată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna - asfaltare strada peste nivelul fundatiei stefan_1 stefan_1 Buna, am nevoie de un sfat, strada mea urmeaza sa fie asfaltata, in urma cu ceva timp a mai fost consolidata odata si drumu a fost inaltat foarte mult. Eu ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan fără drum de acces CiprianZa CiprianZa Bună seara! Dețin un teren aflat în intravilanul localității conform unei hot. de consiliu local (PUZ făcut de mine pentru intrare în legalitate) din ... (vezi toată discuția)
Probleme de infrastructura FlorinLazar FlorinLazar buna ziua,sa incep prin a spune problema: -in urma cu 2 ani strada pe care locuiesc s-a inceput asfaltarea,totul normal pana la un punct.lucrarea s-a ... (vezi toată discuția)