avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturare după expirarea unui contract
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturare după expirarea unui contract

Bună ziua!

Am încheiat un contract de prestări servicii în aprilie 2019, care a expirat la final de aprilie 2020. Am semnat cu cealaltă parte o anexă înainte să expire contractul, dar am facturat acum, în mai, pentru serviciile cuprinse în acea anexă.

Este în regulă să existe o anexă făcută la început de aprilie și o factură la început de mai, cu toate că acel contract a a expirat la final de aprilie?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:59, 29 Mai 2020
Da, dar puteti inreg veniturile in aprilie prin 418 = 704, si apoi in mai 4111 = 418.

Referitor la TVA, daca se aplica, aveti mentionat in Codul fiscal la art. 281. - Faptul generator pentru livrări de bunuri și prestări de servicii, cand se considera efectuat serviciul.

Iar factura se emite cf art 316 (19) Cod Fiscal:

(16) Pentru alte operațiuni decât cele prevăzute la alin. (15), persoana impozabilă are obligația de a emite o factură cel târziu până în cea de-a 15-a zi a lunii următoare celei în care ia naștere faptul generator al taxei, cu excepția cazului în care factura a fost deja emisă. De asemenea, persoana impozabilă trebuie să emită o factură pentru suma avansurilor încasate în legătură cu o livrare de bunuri/prestare de servicii cel târziu până în cea de-a 15-a zi a lunii următoare celei în care a încasat avansurile, cu excepția cazului în care factura a fost deja emisă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare tva avans incasat persoana fizica ungaria aroua_r aroua_r Buna ziua, Am incasat in februarie prin banca un avans de la un client, perosna fizica din Ungaria, pentru cazare in luna iulie afertenta anului 2012 in ... (vezi toată discuția)
Tva la facturi emise pt prestari de servicii dupa 1 iulie 2010 soranacristache soranacristache Pentru facturile emise dupa data de 1 iulie 2010 care se refera la prestari de servicii din luni anterioare acestei date ce cota de TVA se aplica: 19 sau ... (vezi toată discuția)
Venituri in avans birta birta o incasare prin banca pentru firma constructii in decembrie 2009 poate fi operata in 472 fiind lucrari ce se vor executa in 2010 deci si cheltuielile se vor ... (vezi toată discuția)