avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Dat afara din magazin
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Dat afara din magazin

Buna ziua.

Am fost de curand intr-un magazin de articole de bicicleta cu copilul sa ii cumpar o casca de bicicleta, pantaloni si cateva tricouri care le vazusem pe site.
Pentru ca marimile sunt relative la croiala prefer sa merg la fata locului sa vad cum ii vin.
Zis si facut.

Sunt aproximativ 200 KM cu masina de acasa pana la magazin.
Platit parcare 10 lei/ora sa nu lasam masina in mijlocul drumului etc.
Am intrat in magazin, am cerut detalii.
Un angajat a venit si ne-a dat ce doream sa vedem.

Alt angajat care mergea in magazin dupa piese s-a aratat deranjat de faptul ca la copil masca de protectie ii aluneca sub nas din cand in cand (am vazut si pe premierul Orban ca ii cadea cand vorbea in Parlament de pe nas si si-o ridica) iar copilul si-o punea la loc.
Nu era aproape de individ cel mic nu discuta cu el etc. Era la aproximatriv 3 metri de individ.
I-a spus la cel mic sa isi traga masca pana pe sub ochi cea ce a si facut.
Din cauza marimii masca cadea sub nas, dar ramanea peste gura.

Vazand ca este foarte arogant omul i-am spus colegului sa imi spuna ce functie are domnul si sa ii spuna ca daca mai se comporta asa zeflemitor, se uita de sus si este arogant o sa ii fac o reclamatie ca nu este de la DSP, poate sa explice si frumos.
Probabil ca acel coleg i-a soptit la cel recalcitrant caci acela a spus fara sa stea pe ganduri la cel mic:
"Iesi afara, ti-am spus de trei ori. M-am saturat de voi." A aratat cu mana amenintativ spre usa de la intrare in semn sa plece.
Asta in semn ca s-ar putea infecta daca noi am avea ceva dar noi aveam masti pe fata si in caz ca la cel mic cadea masca sub nas el se putea infecta nu infecta el pe cineva asta fiind valabil doar daca nu avea masca pe gura.

Am rams interzis. Ati fost vreodata in asemenea situatie? Ti se urca sangele in cap.
Nu a facut nimic copilul si daca era ceva trebuia sa vorbeasca cu mine, copilul finnd minor.
In mod straniu angajatul care statea de vorba cu mine a inceput sa fie respingator si sa imi spuna sa "pastrez distanta" desi erau ~2 metri intre noi.
Cel mic a plecat afara plangand si acolo a fost admolestat de o alta femeie care l-a luat la ture ca sta pe scara si ea vrea sa dea cu mopul pe scara acum.

Mie mi se pare absolul revoltator un asemene incident si care a traumatizat copilul.
Evident ca am "multumit" (am avut aceasta putere) si am plecat imediat de acolo.
Insa lucrurile nu vreau sa le las asa caci nu este normal si poate pe viitor altii vor fi abuzati si discriminati.

Mie mi s-a parut un tupeu care pana acum nu l-am intalnit nicaieri.

Ma intereseaza ce baza legala ar avea un angajat sa procedeze in asemenea mod sau ce ii da dreptul sa te ia de mana ca vrea el si sa te dea afara din magazin (mai ales pe un copil de 10 ani care este culmea si insotit de parinte)?
Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 17:39, 18 Iulie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca atare, tehnic și teoretic, un angajat (sau proprietarul) vă poate da afară din orice magazin pe orice motiv.

Nu prea e așa. Magazinul e proprietate privată cu acces liber pentru public.
Lăsând la o parte situația asta deosebită, când portul măștii e impus de autorități, magazinele, restaurantele, supermarketurile etc. nu pot interzice accesul cuiva (sau să dea afară pe cineva) din orice motiv.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Consider că pot fi reținute în acest caz două aspecte: reacția exagerată și abuzivă a salariatului (salariaților) asupra copilului, în condițiile în care acesta este un minor și se afla în prezența aparținătorului, respectiv, atitudinea frustantă și injustă a personalului per total, care a reacționat în lanț la culpe reale sau nereale, dar în mod clar evaluate în mod exagerat. În condițiile actuale s-a dezvoltat la nivelul individual și al microcolectivităților ideea că au putere de judecată și decizie absolută asupra altora.

Teama și lipsa legilor clare au determinat, la nivelul profund al societății, schimbări esențiale care se manifestă prin individualism, spirit de "gașcă" - noi versus ceilalți, exagerarea libertăților proprii și îngrădirea libertăților celorlalți și prin spiritul de "turmă" - este suficient să arunce unul cu piatra că este urmat de ceilalți fără ca aceștia să mai judece situația.

Chiar poate fără efect pozitiv în ceea ce vă privește, consider că ar fi util să sesizați conducerea magazinului (e-mail la care solicitați număr de înregistrare și răspuns), începând cu 1 iunie, asupra comportamentului necivilizat și abuziv al personalului și protecția consumatorului, cerând ca probă camerele de luat vederi. Cereți o atenționare sau sancționarea salariaților pentru comportament necivilizat și comportare abuzivă și să vă informeze asupra deciziei respective. Nimeni nu are dreptul să aplice o corecție copilului dvs. în prezența dvs. și fără acordul dvs. În fața instanței însă, avocații știu mai bine, ar putea avea importanță și vârsta copilului, care ar arăta nivelul de înțelegere și conștientizare a faptelor sale.

Aztăzi, pentru a acoperi orice vină a personalului (abuz asupra clienților, comportament necivilizat etc), este invocat dreptul firmei (magazinului) de a selecta clenții, Legea permite acest lucru, dar trebuie să se procedeze în mod civilizat și să se adreseze cui trebuie: copilul fiind însoțit de un adult acesta purtând răspunderea faptelor copilului.

Abuzurile de orice fel și mărime în nici un caz nu trebuie să fie tolerate, se vor întoarce și rostogoli asupra societății ca un bulgăre de zăpadă, din ce în ce mai mari și mai greu de controlat.

Sigur că purtarea măștii în mod necorespunzător de către copil este o vină care se poate răsfrânge asupra aparținătorului.

Numai bine și succes în apărarea drepturilor dvs. !
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2020
im82, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Foarte bune argumentatiile.
Tot ce vreau sa subliniez este ca s-a abuzat emotional un minor fara un temei care sa dea un motiv intemeiat (niciun motiv din lume nu iti da acest drept asupra unui copil mai ales ca acel copil are ADHD si avem deja destule probleme). Vine unul sarit de pe fix care iti da cu sutul la munca ta de ani de zile si investitii de sute de mii de lei prin tot felul de clinici si terapii iar cand zici ca aproape ai indreptat lucrurile iti da un individ dintr'asta o faza de iti da reset la toata munca de 8 ani.
Mie mi s-a parut absolut revoltatoarea atitudinea de a te rasti la un copil indiferent de situatie cu parintele langa el si de a-l trimite afara ca si cand l-ai pune la "coltul rusinii".
Vreau sa preintampin pe viitor astfel de gesturi total nesanatoase fata de viitorul copiilor nostri si o sa sesizez in prima instanta agjatatorul pe email sa ii comunic situatia si vreau ca acel angajat sa intelegeaga ca el nu e Dumnezeu pe pamant si nu are asemenea drepturi.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți angrena în această dispută și unele ONG-uri care au în vedere astfel de cazuri.
Aici, probabil fiind evidentă situația specială a copilului (handicap), cu atât mai mare este culpa salariaților și se poate demonstra o discriminare. Cu ajutorul ONG-urilor aveți mai multe șanse de reușită, acestea putând da un semnal întregii societăți.

La Protecția Consumatorilor există un compartiment destinat sesizării discriminărilor unde vă puteți adresa (de preferat în scris).

Sesizez aici și lipsa culturii generale, în afară de lipsa judecății, a omeniei și a civilismului manifestate de salariați, deoarece diagnosticul copilului nu are nimic a face cu transmiterea unei boli pandemice. Sistemului său imunitar nu are a face cu diagnosticul menționat.

Dar să nu uităm că legea primează în perioada aceasta în fața situațiilor speciale în care vă încadrați (ADHD), deci motivul invocat de salariați are temei șlegal,

Privind dincolo de lacunele legilor, semnalul dat de dvs. este important dar va fi mult mai important ca acesta să ajungă în societate cu ajutorul instituțiilor publice sau private care pot face mai ușor și mai bine cunoscut evenimentul în cadrul societății.

Vă asigur de întraga mea empatie cuvenită în această situație.
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2020
im82, utilizator
Emilika40 a scris:

Ca atare, tehnic și teoretic, un angajat (sau proprietarul) vă poate da afară din orice magazin pe orice motiv.

Nu prea e așa. Magazinul e proprietate privată cu acces liber pentru public.
Lăsând la o parte situația asta deosebită, când portul măștii e impus de autorități, magazinele, restaurantele, supermarketurile etc. nu pot interzice accesul cuiva (sau să dea afară pe cineva) din orice motiv.


Aș fi foarte curios să văd exact un articol, o lege care spune asta. Eu am căutat dar nu am găsit ceva specific la noi. Doar la americani:
[ link extern ] /
Sigur, sunt anumite motive pentru care nu ai dreptul să refuzi să oferi servicii cuiva (motive care cad în cazuri de discriminare), dar altfel, cel puțin legile americane sunt foarte clare: dacă nu vrei, nu oferi servicii unui client (adică poți să îl dai foarte politicos afară din magazin).
Va fi legea concurenței (și rating-ul prost pe care îl vei primi dacă te porți așa) cele care se vor întoarce împotriva ta.

Oricum, subiect interesant de discutat, dicolo de subiectul postării.
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2020
andreiv3103, utilizator

Alte discuții în legătură

O clinica medicala privata poate impune purtatul mastii medicale ... leonstanescu leonstanescu O clinica medicala privata poate impune purtatul mastii medicale in incinta clinicii?(masura luata in afara starii de urgenta, acum cateva zile) Daca o ... (vezi toată discuția)
Purtarea mastii in birou/depozit, fara contact cu clienti/publicul. valimerdeneaua valimerdeneaua Buna ziua, lucrez la un magazin online, unde persoanele neautorizate le este interzis accesul in birou / depozit, nu suntem magazin fizic si nu avem clienti ... (vezi toată discuția)
Exceptii de la purtarea mastii in spatii inchise alina_25 alina_25 Daca am adeverinta medicala care dovedeste ca sufar de o afectiune medicala care nu imi permite folosirea mastii in spatii inchise pot intra in acele ... (vezi toată discuția)