avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca.demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca.demisie

Ma confrunt cu o problema. Am lucrat la o societate comerciala unde in urma unor probleme aparute cu cei din conducere am decis sa imi dau demisia. Am lucrat aprox un an si jumatate cu carte de munca si in tot acest timp nu am avut concediu de odihna si in momentul in care am solicitat sa mi se plateasca a refuzat sub diferite pretexte. Mi-am dat demisia si cred ca in momentul de fata cartea de munca a fost inchisa sau e in curs. Ce pot sa fac sa imi recuperez banii de pe concediul de odihna? Tin sa precizez ca discutiile cu cei din conducere s-au realizat pe un ton dur, cu jigniri si amenitari din partea lor, fapt ce m-au determinat sa nu mai merg la servici pe durata preavizului. Nici salarul nu mi l-au dat. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 12:15, 15 Decembrie 2009
1. Nu cred ca este bine ca nu ati fost prezent la serviciu pe perioada preavizului. Poate fi considerat ca absenta nemotivata !!!! Indiferent de tonurile folosite dvs trebuia sa urmati calea legala si sa va prezentati la serviciu. Acum, sunteti oarecum la mana firmei - va considera sau nu lipsa de la serviciu ca absente nemotivate???

2. Ptr recuperarea contravalorii concediului de odihna neefectuat, va propun sa depuneti, cu nr de inregistrare, o cerere catre angajator prin care sa solicitati plata acestor zile. Asa veti avea dovada ca le-ati solicitat iar angajatorul nu le-a platit.
De doua zile sunt sub tratament si nu pot parasi domiciliul. Doctorul mi-a spus ca imi poate elibera o adeverinta cu care sa pot intra in concediu medical .Dat fiind faptul ca nu pot parasi domiciliul pana la terminarea tratamentului poate merge altcineva sa depuna la firma aceasta adeverinta? Imi va fi folositoare la ceva? Sa motivez cu ea absenta la servici.
Medicul dvs ar trebui sa stie ca adeverintele/scutirile medicale sunt valabile NUMAI in cazul elevilor/studentilor.
In cazul salariatilor va trebuie concediu medical. Daca aveti siguranta ca il veti primi este bine sa dati telefon la firma si sa anuntati ca sunteti in concediu medical incepand cu data X.
Cand veti avea concediul medical faceti o copie dupa el si apoi depuneti-l la angajator ptr a fi bagat in plata. Aveti grija ca aceste concedii medicale se depun cel mai tarziu pana la data de 5 a lunii urmatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preavis din motive personale Andreea Deea Andreea Deea Buna ziua, am lucrat la o firma timp de 2 luni iar acum cand a inceput facultatea am fost nevoita sa imi dau demisia pt ca nu pot sa merg si la facultate si la ... (vezi toată discuția)
Co, cm, demisie - toate in acelasi timp? mona_piedra mona_piedra Buna ziua, As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema: Cum pot proceda ca si angajator, fara sa incalc legea in conditiile in care: 1. un angajat a ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi? justmee justmee Buna ziua! In cazul in care trimit angajatorului demisia mea, prin posta, cu confirmare de primire are dreptul sa refuze sa imi inregistreze demisia? Pot sa ... (vezi toată discuția)